{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spoj smijeha i humanosti: Druženje s Jasminom Džemiđićem i pravljenje paketića

10.12.2015. u 12:48
267
5
Spoj smijeha i humanosti: Druženje s Jasminom Džemiđićem i pravljenje paketića
267
Decembar je mjesec praznika i darivanja, a posebno ga vole djeca koja se raduju paketićima. Nažalost, ne dobiju sva djeca novogodišnje poklone, jer njihovi roditelji finanasijski nisu u mogućnosti da im to priušte. Facebook grupa Pretty Woman odlučila je promijeniti to i donijeti osmijeh na lica sve djece.
U restoranu Liberty sinoć je održano humanitarno druženje članica Facebook grupe Pretty Woman, koje je svojim nastupom uljepšao i uveselio komičar Jasmin Džemiđić.

Povod je bilo prikupljanje novogodišnjih paketića koji će uz predstavu i nastup klovna biti predati djeci koja borave u Sigurnoj kući u Sarajevu, zatim za akciju "Nijedno dijete bez paketića" koju provodi Udruženje "Ruku na srce" te za djecu kojoj je ova grupa i ranije pomagala.

Sakupljeno je mnoštvo paketića i ova večer, Jasmin i članice grupe Pretty Woman će sigurno izazvati još dosta smijeha, ali ovaj put dječijeg.

Grupa Pretty Woman postoji od aprila 2015. godine i dokaz je da Facebook ima i svoje korisne strane. Nastala je s ciljem da žene međusobno razmjenjuju i prodaju višak odjeće, nakita i kozmetike, no vremenom su počeli humanitarni rad. Žene članice ove grupe su volonterski organizovale mnogobrojne humanitarne akcije, kao što su skupljanje odjeće i higijenskih potrepština za pacijente Psihijatrijske bolnice Jagomir, sakupljanje odjeće i hrane za JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, novčana pomoć za oboljelu djecu (Murisa Spahić, Faris Manjgafić...), pomoć samohranim majkama, pomoć socijalno ugroženim porodicama s više djece...

"Dobrota u davanju stvara ljubav", a kroz ovu grupu žene su dokazale da je to uistinu tako.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: