Humanitarne akcije
132

SOS Dječija sela BiH pokreću online kampanju "Je l' ti stalo?"

Klix.ba
U dva SOS Dječija sela sa svojim SOS mamama živi 269 dječaka i djevojčica u 29 SOS porodica. Svakoj SOS mami je stalo da iz dana u dan svojoj djeci pruže topli dom, osmijeh i trenutke sretnog i bezbrižnog djetinjstva, stalo im je da djeci nadoknade nemogućnost odrastanja u porodici porijekla.

Da li je i vama stalo da naših 269 dječaka i djevojčica ima djetinjstvo kakvo zaslužuje svako dijete, da imaju mamu koja će ih poljubiti za laku noć, napraviti omiljeno jelo, obrisati suzu zbog razbijenog koljena ili loše ocjene i reći da će sutra biti sve uredu?

Online kampanjom naziva "Je l' ti stalo?“, kojom će se upravljati putem web stranice www.stalomije.ba i društvenih mreža Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn, želimo skrenuti pažnju na važnost odrastanja djece bez roditeljskog staranja u toplom porodičnom okruženju, ali istovremeno želimo podići svijest korisnika društvenih mreža da i u virtuelnom svijetu mogu sa malo ulaganja i izdvojenog vremena napraviti ogromne promjene u životima djece.

Ukoliko Vam je stalo, pridružite se našoj online kampanji kojom zajedno možemo prikupiti novčana sredstva za godišnje troškove SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka (troškovi hrane, garderobe, higijenskih potrepština, školskog materijala, održavanja porodične kuće, režijski i zdravstveni troškovi).

Kampanja će trajati od 02.12. do 31.12.2014. godine i ima za cilj prikupiti 55.000 KM. U BiH je oko 1.500.000 korisnika Facebooka, kada bi svaki deseti donirao po 1 KM, pokrili bi se gotovo svi godišnji troškovi za 3 SOS porodice. Sa donacijom od po 1 KM bismo zajedno mogli osigurati topli porodični dom i sretno djetinjstvo za 21 dijete.

Kampanjom "Je l' ti stalo“ želimo poručiti da ne morate donirati velike sume kako bi učinili mnogo za SOS porodicu. U svijetu društvenih mreža puno je važnije da pozovete prijatelje, podijelite informacije i da budete svjesni kako udruženi možemo napraviti velike promjene u dječijim životima. Online donacijom od 1KM, 2KM, 5KM ili onoliko koliko ste u mogućnosti, osiguravate da djeci bez roditeljskog staranja iz dana u dan pružamo topli dom, ljubav, poštovanje i sigurnost.

Kako možete pomoći?

•	Posjetite oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn i napravite share videa „Jel' ti stalo?“
•	Posjetite web stranicu www.stalomije.ba i online donirajte bilo koji iznos Vama prihvatljiv 
•	Kao odgovor na pitanje "Je l' ti stalo?“ na Vašem profilu postavite vlastiti video ili fotografiju sa izjavom, odnosno natpisom "Stalo mi je“, postavite status #stalomije“  i navedite razloge zašto Vam je stalo.
•	Prilikom postavljanja posta na društvenim mrežama nominujte, odnosno tagujte prijatelje s pitanjem "Je l' ti stalo?“ pozivajući ih na taj način da se priključe kampanji

Čak ukoliko niste u prilici donirati novac, Vaš share, Vaša fotografija ili video s natpisom/izjavom "Stalo mi je“, Vaše tagovanje prijatelja ili status u kojem napišete #stalomije, mogu napraviti puno. Možda će baš neko od Vaših prijatelja željeti da donira sredstva za godišnje troškove SOS porodice.

Vjerujemo da VAM JE STALO i da želite i sa manjim iznosima donacije učiniti mnogo za naših 269 dječaka i djevojčica, jer zajedno možemo osigurati topli dom za svako dijete.