{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snježni nanosi nisu zaledili humana dječija srca

5.3.2015. u 21:46
130
0
Snježni nanosi nisu zaledili humana dječija srca
130
Iako je danas bilo hladno i zabilježeno je nevrijeme, učenici trećih razreda Desete osnovne škole nisu bili uskraćeni uzvratne posjete učenika, svojih drugova, iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo.
Naime, u sklopu projekta "Budi mi drug" koji realizira Deseta osnovna škola uz saradnju Centra sa slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo, a pod rukovodstvom učiteljice Melihe Halimanović, relizovana je uzvratna posjeta učenika Centra, učenicima Desete osnovne škole Ilidža.

Ovo nije bila samo posjeta, nego i družnje kroz radionicu na kojoj su izrađivali nakit i čestitke koje će pokloniti svojim majkama, sestrama, drugaricama, a povodom 8. marta, Dana žena.

Nisu samo čestitke i vječno drugarstvo učenici Centra ponijeli sa sobom iz Desete osnovne škole, ponijeli su i jedan vrijedan dar. Direktor škole, Sudo Lavić, uručio im je mašinu, zahvaljujući kojoj će moći maštati o pustolovinama Toma Sojera i balu Pepeljuginom, jer će ih uz pomoć ove mašine moći preštampati na Brajevo pismo.

Svaka čast mališanima što shvataju prave životne vrijednosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: