Humanitarne akcije
130

Snježni nanosi nisu zaledili humana dječija srca

Klix.ba
Iako je danas bilo hladno i zabilježeno je nevrijeme, učenici trećih razreda Desete osnovne škole nisu bili uskraćeni uzvratne posjete učenika, svojih drugova, iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo.

Naime, u sklopu projekta "Budi mi drug" koji realizira Deseta osnovna škola uz saradnju Centra sa slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo, a pod rukovodstvom učiteljice Melihe Halimanović, relizovana je uzvratna posjeta učenika Centra, učenicima Desete osnovne škole Ilidža.

Ovo nije bila samo posjeta, nego i družnje kroz radionicu na kojoj su izrađivali nakit i čestitke koje će pokloniti svojim majkama, sestrama, drugaricama, a povodom 8. marta, Dana žena.

Nisu samo čestitke i vječno drugarstvo učenici Centra ponijeli sa sobom iz Desete osnovne škole, ponijeli su i jedan vrijedan dar. Direktor škole, Sudo Lavić, uručio im je mašinu, zahvaljujući kojoj će moći maštati o pustolovinama Toma Sojera i balu Pepeljuginom, jer će ih uz pomoć ove mašine moći preštampati na Brajevo pismo.

Svaka čast mališanima što shvataju prave životne vrijednosti.