|

Sjajnim projektom "Ovom Majicom Volim" za bh. đake osigurano 19.800 KM

Sjajnim projektom "Ovom Majicom Volim" za bh. đake osigurano 19.800 KM
16
Klix.ba
8.12.2015. u 12:34
0
komentara
16

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Ovom Majicom Volim je naziv projekta koji je ovog ljeta predstavilo uredništvo bh. modnog portala MODAMO.info. Projekt je to kojim su na tržište, kroz Super i Maxi Konzum lance, plasirali najpoželjnije majice sezone koje nose bh. etiketu i humanitarnu poruku.
Na majicama je stilski ispisan tekst OVOM MAJICOM VOLIM na tri bh. službena jezika, a cilj je bio da prodajom majica prikupe donaciju u iznosu od 19.800 KM, koju će donirati udruženju Pomozi.ba, tačnije njihovom projektu Užina za đaka. Projekt Užina za đaka se brine o đacima širom BiH čiji roditelji nisu u mogućnosti omogućiti im novac ili sendvič za školsku užinu, a ova donacija od 19.800 KM će biti dovoljna da osigura užine za cijeli mjesec za čak 1.100 đaka iz Bosne i Hercegovine.

Danas su zajedničkim snagama s Pomozi.ba i Konzum timom pokazali da su uspjeli! Naime, iznos od 19.800 KM je doniran udruženju i time svi oni koji u svom ormaru imaju Ovom Majicom Volim majicu mogu biti ponosni, jer su upravo oni stavili osmijeh na jedno dječije lice.

"Kada smo razmišljali o projektu Ovom Majicom Volim, imali smo u mislima ideju kako bi ovakav jedan projekt mogao povezati cijelu Bosnu i Hercegovinu koja će ponosno, univerzalnim jezikom ljubavi stati pred naše đake. Danas smo presretni, jer smo u tome uspjeli i pokazali kako se u našoj zemlji mogu realizirati sjajne kampanje", istaknula je Ana Ćavar, vlasnica MODAMO.info portala.

"Čini nas izuzetno ponosnim činjenica da su ljudi prepoznali značaj kupovine ove majice, te na taj način podržali naš projekat Užina za đaka. Kupovinom ove majice, činite 2 stvari, osim što imate jako kvalitetnu majicu sa etiketom 'Made in BiH', činite i dobro djelo đacima čiji roditelji nisu u mogućnosti da im plate užinu u školi", dodali su iz POMOZI.ba.

Naravno, projekt ne bi bio uspješan da majice nisu bile dostupne na području cijele BiH kroz maloprodajni lanac Konzum trgovina.

"Izuzetno smo ponosni na ovaj projekat, drago nam je kada zajedno možemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna, posebno kada su to djeca u pitanju. Mi kao društveno odgovorna kompanija uvijek ćemo se rado odazvati na ovakve projekte jer nam je u interesu da živimo i radimo u nasmijanoj zajednici", izjavila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Svi vi koji još uvijek niste kupili svoju majicu kojom volite to možete napraviti do kraja godine u Super i Maxi Konzum trgovinama po cijeni do 14,95 KM, a inicijatori akcije poručuju kako je upravo Ovom Majicom Volim majica sjajan poklon jer njima dragoj osobi darivate sjajnu majicu, ali i još važnije - darujete jedno dobro djelo. Zato OVOM MAJICOM VOLIMO!
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.