Humanitarne akcije
619

Selma Begić iz Sarajeva treba našu pomoć za nastavak liječenja

Piše: N. N.
Selma Begić odlična je učenica drugog razreda Srednje ekonomske škole u Sarajevu. Živjela je normalan život sve do svoje 15 godine, kada je u junu 2014. godine na duži vremenski period ostala bez sposobnosti vida.

Nakon niza pretraga ustanovljeno je da boluje od očnog neuritisa (Opticki neuritis retrobulgaris), te je započela liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što se situacija poboljšala, u martu 2015. godine Selma počinje drugi vid borbe. Postepeno su joj otkazale funkcije obje noge, te je ostala u potpunosti nepokretna.

Nakon ponovnih pretraga doktori su sumnjali da boluje od Devicove bolesti (Neuromyelitis optica). Do septembra 2015. godine Selma je bila pod kontrolom ljekara KCUS-a, a u istom periodu oporavak je nastavila i u lječilištu "Reumal Fojnica".

Nakon uspješnog oporavka i povratka funkcije nogu, Selma se vratila normalnom životu. Nakon određenog perioda bolest se ponovo vraća. U konsultacijama sa ljekarima došlo se do saznanja da je Selmina bolest izuzetno teška, te da je liječenje potrebno nastaviti van granica BiH.

Obzirom da Klinika Acibadem u Turskoj može pomoći u konačnom utvrđivanju dijagnoze bolesti te nastavku liječenja Selmi su potrebna određena finansijska sredstva.

Inače Selma živi sa majkom, koja je nezaposlena te joj ne može omogućiti adekvatno liječenje. Samo za pregled na ovoj klinici potrebno je 2000 eura, u što nisu uračunati troškovi odlaska, dolaska i boravka u Istanbulu, te daljnjeg nastavka liječenja.

Ovim putem mole se svi ljudi dobre volje da pomognu ovoj djevojčici da ozdravi te nastavi živjeti život kao i njeni vršnjaci.

Selmi možete pomoći uplatom na žiro račun njene majke, ili direktnim kontaktom na broj 062-087-966

Broj žiro računa: 1613000065511721

Za uplate iz inozemstva:

Beneficiary Bank: Raiffeisen Bank DD Bosna i Hercegovina

Swift Code: RZBABA2S

Adress: Zmaja od Bosne BB, Sarajevo BiH

Details of beneficiary

IBAN code: BA391613000065511721

Full Beneficiary name: Senida Begic

Full Beneficiary Address: Jarcedoli 40 Sarajevo