Uz pomoć dobrih ljudi
1.9k

Sead Ferizović sakupio 250.000 eura i otišao na liječenje u Njemačku

Klix.ba
Sead Ferizović
Sead Ferizović
Da u Bosni i Hercegovini ima mnogo dobrih ljudi koji su spremni pružiti ruku i pomoći kada je to najpotrebnije uvjerili smo se u više navrata. Dokazuje to i Sead Ferizović, 28-godišnjak iz Živinica, koji je, zahvaljujući nesebičnoj pomoći humanih ljudi, uspio prikupiti 250.000 eura koji će mu spasiti život.

O Seadu je naš portal pisao u više navrata, ali da podsjetimo. Seadu je u 22. godini dijagnosticiran Hodgkin limfom, izuzetno teško maligno oboljenje krvi za čije uspješno liječenje je bilo neophodno izmještanje van granica BiH.

Sead se liječio u Tuzli, ali s obzirom na to da prva transplantacija koja je urađena u BiH nije dovela do izlječenja, ljekari su mu preporučili alogenu transplantaciju koštane srži koja se može uraditi samo van granica naše zemlje i košta oko 250.000 eura.

Međutim, ovaj 28-godišnji diplomirani defektolog logoped to sebi nije mogao priuštiti budući da je godinama nezaposlen. Stoga su mu u pomoć priskočili brojni dobri ljudi. Od novembra, kada je pokrenuta humanitarna akcija "Svi za Seju", održano je niz događaja u zemlji i inozemstvu i potrebna sredstva za troškove transplantacije su prikupljena.

Sead se trenutno nalazi na liječenju u Univerzitetskoj klinici Wuerzburg, gdje će iduće sedmice primiti IV ciklus imunoterapije. Nakon završenih pretraga, koje su uslijedile poslije III ciklusa terapije, tumorska masa se smanjila.

Sead je sada doveden u stanje kada je idealno uraditi alogenu transplantaciju koštane srži, koja mu pruža jedinu priliku za mogućnost ozdravljenja, a koja će biti urađena za mjesec dana.

Seadova porodica i svi koji su bili uključeni u akciju prikupljanja pomoći zahvalni su dobrim ljudima koji su svojim prilogom pomogli u prikupljanju potrebnih sredstava i Seadu pružili šansu za izlječenje.