Za najljepši osmijeh
227

Sarajevski srednjoškolci prikupljaju slatkiše za socijalno ugroženu djecu

M. N.
Ilustracija
Ilustracija
Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo i ove godine organizuje akciju za socijalno ugroženu djecu pod nazivom "Jedan slatkiš, jedno dijete".

Aktivnost promoviše humanost srednjoškolaca koji je, na području cijele Bosne i Hercegovine, iskazuju na ovaj način.

"Ova aktivnost jedna je od najdražih svim srednjoškolcima jer se radi o izmamljivanju osmijeha na lica najmlađih stanovnika naše domovine. Tokom mjeseca decembra, slatkiši će biti prikupljeni i paketići spakovani, a shodno dogovoru članova mreVUK-a KS paketići će biti podijeljeni djeci u ustanovama za socijalno ugroženu djecu, djecu bez roditeljskog staranja i djecu sa posebnim potrebama u vrijeme novogodišnjih praznika", kazali su iz ove organizacije.

U prošloj školskoj godini, skupina vrijednih srednjoškolaca napravila je i podijelila 823 paketića, a cilj je da ove godine osmijeha na dječijim licima bude još više.

Pozvali su sve građane da daju svoj doprinos ovoj akciji i doniraju slatkiše koje mogu predati u bilo kojoj srednjoj školi na području Kantona Sarajevo.

Više informacija možete potražiti na Facebook stranici Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo ili putem instagram profila mrevuk.ks. Akcija prikupljanja slatkiša traje do 20. decembra 2019. godine.