Humanitarne akcije
0

Samohranoj majci iz Tuzle potrebno 5.000 KM za operaciju u Osijeku

Piše: D. Brkić
Maja Požegić
Maja Požegić
Dvadesetpetogodišnja Maja Požegić iz Tuzle iza sebe ima već desetak operacija melanoma na vratu. Od 2005. godine, kada joj je određena klinička dijagnoza melanom malignum cutis thoracis, ova hrabra djevojka se uspješno nosila s opakom bolešću.

U međuvremenu je rodila kćerkicu Lanu, o kojoj se samostalno brine uprkos činjenici što nije zaposlena. U aprilu 2013. godine ponovo se trebala podvrgnuti operacionom zahvatu na UKC Tuzla, ali su ljekari ovoga puta rekli kako operativni zahvat treba obaviti van granica naše zemlje.

"Zasjedao je konzilij ljekara, koji su mi predložili da idem na operaciju u Osijek ili u Sremsku Kamenicu. Odlučila sam se za Osijek, ali mi za odlazak na prvi tretman treba 5.000 KM. Taj novac zaista nemam, jer da imam sigurno ne bih molila dobre ljude za pomoć. Ljekari su mi rekli kako je riječ o hitnom slučaju i zaista bih najsretnija bila kada bih na vrijeme otišla u Osijek i saznala mogu li mi tamošnji ljekari pomoći", kaže Maja Požegić.

Moguće je da troškovi, kako kaže, budu i veći, ali joj je najbitnije da na vrijeme sakupi 5.000 KM kako njeno zdravstveno stanje ne bi postalo kritično. U Centru za socijalni rad u Tuzli rekli su joj kako mogu refundirati 20 posto troškova, ali tek nakon tretmana i uz prilaganje fiskalnog računa.

"U teškoj sam situaciji, brinem se o trogodišnjoj djevojčici, ali vjerujem da će mi dobri ljudi pomoći", nada se Maja Požegić.

Njen tekući žiroračun je u NLB banci: 1321 00 20 111 45 240