Humanitarne akcije
104

Samiri Stranjac iz Velike Kladuše je potrebna pomoć kako bi ponovo progledala

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Samira Stranjac, četrdesetgodišnjakinja iz Velike Kladuše operisala je tumor na mozgu, a zbog dugogodišnjeg dijabetesa je izgubila vid. Kako bi ponovo progledala potrebna joj je pomoć humanih ljudi.

Tumor na mozgu je operisala u Sarajevu, a prošle godine je imala operaciju i u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu gdje joj je konstatovano da se tumor vratio.

Ona je i dugogodišnji dijabetičar zbog čega je prije četiri godine ostala bez vida. Klinika Svjetlost u Zagrebu ponudila se da odradi operativne zahvate kod njih kako bi joj povratili vid.

Do sada je četiri puta radila laserske zahvate očiju koji su koštali po 600 eura plus dodatni troškovi prevoza i smještaja, međutim ostala je još glavna hirurška operacija koja košta 5.500 eura. Za tu operaciju, posebno u trenutnim uslovima, nema novac.

"Trenutno je sve stalo zbog novonastale situacije u svim državama i kod nas, pa se nadamo uz humane ljude da bi se mogao skupiti novac i da Samira može nastaviti liječenje. Mi nismo u mogućnosti sami sakupiti novac, nezaposlen sam i sav domaćinski posao preuzeo sam na sebe i kod suprube moram biti stalno jer ona ne može sama sebe poslužiti", rekao je njen muž.

Samira ima samo jednu želju - da progleda kako bi ponovo vidjela svoju djecu, prijatelje i komšije.

Uplate je moguće izvršiti na računu Hasana Mujakića u Raiffesein banci sa naznakom "Za liječenje Samire".

Broj računa: 1613000071768512

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391613000071768512