Za liječenje djevojke
171

Rukometašice iz Zavidovića i Gruda večeras igraju utakmicu za Sumeju Ikanović

M. N.
Rukometašice iz Zavidovića i Gruda odigrat će večeras u Sportskoj dvorani Zavidovići utakmicu humanitarnog karaktera kako bi prikupili novac za liječenje sugrađanke Sumeje Ikanović.

Utakmicu igraju ŽRK Krivaja i HŽRK grude s početkom u 19 sati. Ulaz košta dvije KM i sav prihod će biti doniran za Sumejino liječenje.

Sumeja je rođena prerano i dijagnosticirana joj je cerebralna paraliza zbog koje 21 godinu živi u kolicima. Nakon toliko godina rodila se nada da Sumeja konačno ustane i prohoda, ali joj je za to potrebna pomoć dobrih ljudi.

Da bi otišla na preglede u Acibadem kliniku u Turskoj za početak joj je potrebno 1.500 eura koji ona i njena porodica nemaju. Samo običan pregled košta 150 eura. Zamolila je dobre ljude da joj pomognu i budu dio njenog ozdravljenja.

"Hvala dragom Bogu dobila sam priliku da uz Njegovu pomoć to sve promijenim! Da konačno osjetim kako je to hodati, trčati, skakati, jednostavno gledati svijet stojeći na svojim nogama. Dobila sam mogućnost liječenja u jednoj od najboljih klinika u Turskoj, Acibadem klinici.Ali, moj odlazak tamo iz finansijskih razloga nije moguć bez Božije pomoći, pa pomoći Vas, dobrih ljudi", kazala je 21-godišnjakinja.

Ukoliko ste u mogućnosti uplate možete vršiti na sljedeće brojeve računa:

Sumeja Ikanović, Unicredit Bank: 3385802560613833 PayPal račun: [email protected] IBAN: BA393385802863837676 SWIFT:UNCRBA22