Humanitarna akcija
32

Reprezentativac Muhamed Bešić posjetio djecu stipendiste Islamic Reliefa

Klix.ba
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić iskoristio je svoj boravak u BiH i slobodno vrijeme između dvije važne utakmice za nacionalni tim i proveo nekoliko sati u ugodnom druženju sa stipendistima humanitarne organizacije Islamic Relief Worldwide, djecom bez jednog ili oba roditelja.

Uz gromoglasni aplauz i skandiranje, djeca su dočekala našeg reprezentativca za kojeg su pripremili i prigodan program.

Prisutnoj djeci Muhamed je poručio da nikad ne odustaju od svojih snova i da vrijedno rade na njihovom ostvarenju. Za sve mališane, njih nešto više od 100, potpisao je dresove i fudbalske lopte, a za svakoga je odvojio par trenutaka za fotografisanje. Iskazao je zadovoljstvo što je bio u prilici posjetiti Islamic Relief Bosne i Hercegovine i izrazio podršku humanitarnim projektima, posebno projektima pomoći djeci.

Islamic Relief Bosne i Hercegovine realizuje projekat pomoći djeci bez jednog ili oba roditelja. Od osnivanja ove humanitarne organizacije 1992. godine do danas je uručeno više od 170.000 stipendija u vrijednosti od preko 20 miliona KM. U ovom trenutku Islamic Relief BiH stipendira 1.400 djece siročadi, a za još 300 djece nastoje obezbijediti sponzore.

Svi zainteresovani za ovaj vid podrške mogu se obratiti organizaciji Islamic Relief i informisati se o načinima kako postati sponzor djeteta bez jednog ili oba roditelja.

"Koliko je za nas briga o djeci važna, govori i posljednja prestižna nagrada "Bond Innovation Award" koja je prepoznala naš inventivni pristup u nastojanju da se eliminiše ekstremno siromaštvo kroz program Alternativni razvoj za porodice i djecu siročad", pojasnili su iz Islamic Relief centra. Bond, krovna grupa međunarodnih razvojnih organizacija, objavila je nagradu na svojoj godišnjoj konferenciji u Londonu 18. marta 2019. godine.