Humanitarne akcije
778

Radnici aerodroma u Frankfurtu poslali pakete pomoći u BiH

Piše: N. Jamaković
Dodjela paketa Udruženju Pomozi
Radnici njemačke firme APS Airport Personal Service GmbH, koja je zadužena za osoblje i logistiku jednog od najvećih aerodroma na svijetu, aerodroma u Frankfurtu, donirali su 90 visokokvalitetnih prehrambenih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo u BiH.

Ovom humanitarnom akcijom koordinirali su konzuli Bosne i Hercegovine u Frankfurtu na Majni, Admir Atović i Dževad Šaldić. Troškove transporta paketa pokrio je poduzetnik iz Frankfurta Mahir Lemeš, konzul Atović je platio carinu, a Jasmin Grbić, porijeklom iz Gračanice kod Doboja, je bio u kontaktu sa radnicima na aerodromu.

Pakete je u BiH predao konzulov brat Adnan Atović, koji je, prema preporuci redakcije portala Klix.ba, po 45 paketa uručio Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama u Sarajevu, te Udruženju Pomozi.

U Domu na Bjelavama bili su obradovani ovom donacijom te istakli kako će ona itekako dobro doći djeci koja su smještena u Domu. Predsjednik Udruženja Pomozi, Elvir Karalić, je naglasio kako mu je drago da je baš ovo udruženje izabrano da dobije ovu donaciju.

“Na ovaj način će 45 socijalno ugroženih porodica u nekoliko gradova BiH dobiti pakete, a mi ćemo im uz ove pakete uručiti i nešto garderobe koju smo prikupili u proteklom periodu”, kazao je Karalić.

Adnan Atović je za Klix.ba izjavio kako mu je drago da je pomoć stigla u prave ruke, onima kojima je zaista potrebna.