Porodica presretna
404

Prikupljen novac za operaciju Lamije Pehlivanović, ali prevoz, smještaj i rehabilitacija također koštaju

E. M.
Lamija Pehlivanović
Lamija Pehlivanović
Novac potreban za operaciju malene Lamije Pehlivanović u Turskoj prikupljen je, potvrdio nam je otac djevojčice Kemal.
Ipak, naglašava on, akcija za pomoć se nastavlja jer porodici treba novac i za prevoz, smještaj, postoperativni tretman i rehabilitaciju.

Veliku zahvalnost Kemal je iskazao Youtuberu Amiru Hadžiću koji je humanitarnim livestreamom na svom kanalu za veoma kratko vrijeme prikupio veliki novac.

Sedmogodišnja Lamija Pehlivanović iz Zenice treba operaciju u Turskoj kako bi prvi put jela i pila svojim ustima.

"Prikupljena su sredstva, s Amirovom donacijom imamo dovoljno za operaciju, ali moja Lamija mora učiti jesti i sva rehabilitacija nakon operacije uz prisustvo bar jednog roditelja iziskuje dodatna novčana sredstva", kazao je Kemal.

Podsjetimo, Kemal je prije nekoliko dana na svom Facebook zidu objavio potresan status u kojem je na prodaju stavio i svoj bubreg kako bi pomogao svojoj djevojčici. Na svu sreću, dobrih ljudi u našoj državi još uvijek ima, a porodicu su kontaktirale i organizacije iz susjednih zemalja.

Lamija je rođena sa srčanom manom dijagnosticiranom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom u Turskoj.

Lamiji možete pomoći i vi pozivom na humanitarni broj koji važi samo za BH Telecom operater 090 291 030 kojim donirate 2 KM.