"Mladi protiv gladi"
54

Pridružite se humanitarnoj akciji UKS "Emaus" i donirajte hranu gladnima

Piše: L. K.
UKS "Emaus” već šestu godinu zaredom u saradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih "Ivan Pavao II" organizuje humanitarnu akciju "Mladi protiv gladi".

"Cilj akcije je okupiti mlade studente i volontere, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest, koji će darovati dio svoga vremena kako bi pomogli ljudima u potrebi. Naravno, akcija ne uključuje samo studente. Ona je tu kao prilika svim građanima koji su spremni podijeliti s drugima nešto sa 'svog stola', litar ulja, kilogram brašna ili šećera... bitno da je darovano od srca", rekli su iz Emausa.

Dodali su da su svjesni kako ne mogu nahraniti cijeli svijet, a ni cijelo Sarajevo, ali kako žele od nečeg početi.

Foto: UKS Emaus
Foto: UKS Emaus

"Želimo početi ovdje. Akcija se ove godine održava 29. i 30. marta na ulazu u Mercator, Bingo i Konzum poslovnice te ovom prilikom pozivamo sve građane da se odazovu i podrže ovu našu malu akciju. Sva prikupljena hrana bit će distribuirana pučkim kuhinjama: Kruh sv. Ante, Dobrotvor - Istočno Sarajevo, Merhamet i socijalno ugroženim obiteljima", naveli su.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na Emaus Facebook stranici, a ukoliko želite volontirati možete se javiti na email [email protected].

"Ljudi su žedni i gladni ljubavi! Pomozite nam kako bismo barem na trenutak donijeli osmijeh na tužna lica i vratili vjeru u ljudskost", zaključili su iz udruženja.