Humanitarne akcije
610

Predsjednik Stokea donirao više od 60.000 KM za igralište u Sarajevu

Klix.ba
Golman bh. reprezentacije i Stoke Cityja Asmir Begović organizovao je humanitarnu večeru u nedjelju uz podršku predsjednika kluba na stadionu Britannia i prikupio više od 120.000 KM za izgradnju sportskog igrališta u Sarajevu za djecu sa posebnim potrebama.

Dobrotvorni događaj na stadionu upriličila je Fondacija Asmira Begovića, a prisutni su bili njegovi saigrači i prijatelji koji su pomogli da prikupi nešto više od 60.000 KM. Potom je predsjednik Stokea Peter Coates dao donaciju u istom iznosu te je prikupljeno ukupno više od 120.000 KM.

"Sjajno je da smo prikupili toliko novca na večeri koja je protekla veoma dobro. Nadamo se da ćemo uspjeti završiti naš projekt u BiH do kraja godine", rekao je Begović, koji je zahvalio saigračima i prijateljima na podršci, te predsjedniku Coatesu čiji ga je gest veoma dojmio.

"On je poznat po tome što je velikodušan i što pomaže ovakve projekte", naveo je Begović.

Coates je pohvalio Begovićeve napore da predstavi nogometaše u jednom drugom svjetlu.

"Divim se onome što Asmir radi, a ja sam samo želio dati svoju podršku za njega i veliki posao koji radi, kako kod nas tako i u Bosni", naveo je Coates, pohvalivši i druge igrače Stokea koji su podržali akciju.

Iz Fondacije su naveli kako je primarni cilj bio prikupiti nešto više od 20.000 KM, te da su presretni što su skupili puno više novca, piše The Sentinel.

Akciji se odazvao i kapiten bh. reprezentacije i član Manchester Cityja Edin Džeko koji je također došao na donatorsku večeru. Prikupljeni iznos bit će proslijeđen Zavodu Mjedenica koji skrbi o djeci sa posebnim potrebama kako bi se napravilo moderno sportsko igralište u Sarajevu.