Humanitarna utakmica
616

Poznate ličnosti BiH i sportisti igrali za Vedada Hadžića i Ajdina Žigonju u Zenici

E. M.
Ajdin Žigonja i Vedad Hadžić (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Humane zvijezde i veterani nogometnog kluba Čelik večeras su u Gradskoj areni Husejin Smajlović odigrali humanitarnu utakmicu za Zeničane Ajdina Žigonju i Vedada Hadžića.

U večerašnjoj utakmici nastupali su brojni poznati sportisti, muzičari, ali i druge poznate bh. ličnosti koje su se odazvale ovom činu gdje je pobijedila humanost.

Utakmica je otvorena dodjelom poklon paketa Ajdinu i Vedadu, a direktno od bh. reprezentativca Vedada Ibiševića njegovom imenjaku Vedadu Hadžiću uručen je i dres.

Podršku večerašnjoj utakmici porukama su dale i druge poznate osobe koje se nisu mogle odazvati večerašnjoj utakmici, a među njima i kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Organizator večerašnje humanitarne utakmice Aldin Đidić je kazao da je zadovoljan da su građani Zenice i ovaj put prepoznali značaj ove utakmice te kupili ulaznicu za meč, ali i da je ovo treća utakmica ovakvog karaktera koju organizuje u saradnji sa sportskim novinarima.

U ekipi veterana NK Čelik nastupili su: Ismar Pojskić, Vitomir Paškalj, Izudin Kamberović, Zehrudin Kavazović, Nermin Šabić, Senad Brkić, Semir Sofić, Jasmin Džidić, Aidin Mahmutović, Miodrag Tešić, Adnan Šarić, Anes Zukić, Sabahudin Bujak, Ismar Huskić, Đenan Bureković, Fenan Salčinović, Suad Zilić, Mersud Bureković te Hajrudin Kuduz.

U ekipi Humanih zvijezda igrali su: Dino Hamzić, Geca Nudžein, Gradimir Crnogorac, Damir Hadžić, Senad Repuh, Senaid Begić, Amel Tuka, Vlatko Glavaš, Darko Vojvodić, Alen Škoro, Elvir Bolić, Almir Turković, Vedin Musić, Aldin Hodžić, Jasmin Mešanović, Din Mujezinović, Denial Ahmetović.

Devetogodišnjem Ajdinu Žigonji, koji je rođen s dijagnozom rascjepa kičmene moždine, a operativni zahvati urađeni na tlu BiH nisu donijeli napredak u njegovom oporavku, dok je Vedad Hadžić petogodišnji dječak kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, a njegovo zdravstveno stanje još nije u optimalnom stanju.