Za ulične životinje
102

Posjetite Holiday Pet Market i družite se s neobičnim Djeda Mrazom i Mrazicom

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Neformalna grupa građana ''Nahranimo zajedno naše ulične pujde'' organizira još jednu humanitarnu akciju 17. decembra u Mikser Houseu u Sarajevu.

"Povedite mališane, ljubimce i uživajte u prodajnoj izložbi gdje ćete moći kupiti ručno rađeni nakit, torbice, domaću hranu za vaše ljubimce, prirodnu kozmetiku, ukrase, stvari za vaše ljubimce i još mnogo toga a svakako i počastiti se ukusnim kolačima i grickalicama koje će spremiti naši članovi te uživati u kuhanom vinu. I ovoga puta organizirali smo tombolu i pikado gdje možete osvojiti vrijedne nagrade za vaše ljubimce", kazali su volonteri.

Pripremili su i specijalno iznenađenje - Djeda Mraza Archyja, udomljenog psa, i udomljenu mačku Djeda Mrazicu Šemsu, koji će pomoći u dodjeli prazničnih paketića i fotografisati se sa mališanima i ljubimcima.

Kao i prethodna dva puta sav prihod od marketa će biti utrošen za kupovinu hrane za napuštene mačke i pse te dijelom i za veterinarske usluge. Ovoga puta organizirat će i podjelu hrane zajedno s građanima a o lokacijama će obavijestiti javnost nakon marketa.

"Zima je pred nama, temperature padaju a napuštenim životinjama na ulicama je sve teže pronaći hranu i mjesto da se ugriju. Podržite ovu humanu priču, dođite u Mikser 17.12. 2017., povedite svoje ljubimce, zabavite se, donirajte i učinite dobro djelo", poručili su iz neformalne gurpe građana ''Nahranimo zajedno naše ulične pujde'' .