{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodica Maslo: Dao si Alenu saglasnost za produženje života

12.6.2012. u 14:43
1.682
81
Porodica Maslo: Dao si Alenu saglasnost za produženje života
1.682
Porodica Maslo: Dao si Alenu saglasnost za produženje života
Foto: edindzeko.ba
Nogometni reprezentativac BiH i napadač Manchester Cityja Edin Džeko je u Sarajevu, a prvo što je uradio, nakon prospavane noći, je upoznavanje sa Alenom Maslom, 17-godišnjakom, za čije je liječenje donirao 50.000 KM, objavljeno je na oficijelnoj stranici edindzeko.ba.
Jedna od Alenovih želja, prije nego ode na liječenje u Njemačku, bila je i upoznavanje sa Edinom, pa je naš dijamant u dogovoru sa Alenovim bratom Alminom, odlučio ispuniti i tu želju mladom Sarajliji.

"Nije želio putovati u Njemačku dok ne vidi Džeku, a u krugu porodice je rekao kako je svjestan da postoji mogućnost da se ne vrati sa liječenja, te je želio vidjeti Edina i lično mu se zahvaliti za sve što je uradio za njega", kaže nam Almin zamolivši da ga citiramo:

"Edine, nisi dao samo novac, dao si Alenu saglasnost za produženje života".

Tako je Alen zajedno sa prijateljima i porodicom stigao u jedan od sarajevskih kafića, ne znajući šta ga očekuje, a ubrzo se pojavio i Edin sa sestrom Merimom.

"Ostao sam zatečen i šokiran. Nisam znao ni da je u Sarajevu, a pogotovo nisam ni slutio da ćemo se upoznati", rekao je Alen, koji je od Edina dobio dres Cityja na poklon.

Alen je nedavno obećao da će Edinu reći: "Hvala ti, spasioče moj", što je i učinio nakon nekoliko trenutaka, te je na opasku da je sada na pola puta do oporavka, rekao:

"I više od pola puta do oporavka sam sada prevalio. Sretan sam što sam upoznao Edina i hvala mu za sve", riječi su Alena, kojem je, podsjećanja radi, dijagnosticirana izuzetno teška i rijetka bolest, histiocitoza Langerhansovih stanica, zbog čega hitno mora na liječenje u Njemačku.

"Sada ću sa osmijehom otputovati u Njemačku. Sretan sam, presretan", nije krio emocije Alen, baš kao ni njegovi prijatelji.

Foto: edindzeko.ba
Foto: edindzeko.ba

Emocije nije krio ni Edin, koji je u druženju sa Alenom proveo više od sat vremena, a na kraju su zajedno pozvali sve ljude dobre volje da svojim prisustvom pomognu nastavak lječenja Alena Masle dolaskom na humanitarnu utakmicu, koja će biti odigrana u subotu.

"Alen me je oduševio svojom pozitivnošću i želim mu mnogo sreće u oporavku. Radujem se našem novom susretu, kada se, ako Bog da, vrati sa liječenja. Njegova priča me dirnula, a ljudski život je najvredniji na svijetu. Svi moramo pomoći, koliko možemo, i vjerujem da će Alenovo liječenje proći uspješno", kaže Džeko, koji će nastupiti u pomenutoj humanitarnoj utakmici za pomoć Alenu Masli, koja će nositi naziv "Utakmica za život".

"Dođite i pomozite. Naša je obaveza da pomognemo Alenu", kazao je bh. reprezentativac, koji je također zamolio medije za nekoliko dana mira, s obzirom na to da je imao smrtni slučaj u porodici, nakon čega će se obratiti bh. javnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: