Humanitarne akcije
480

Pomozite 16-godišnjem Adnanu da dobije terapiju bez koje mu je život ugrožen

Klix.ba
Šesnaestogodišnji Adanan Halilović, za razliku od drugih ljudi, za Novu godinu želi samo da primi terapiju koja će mu spasiti život. No, ostala su još tri dana, a novca nema dovoljno. Zbog njegovog stanja, Adnan svaki mjesec mora primiti terapiju koja košta gotovo 4.000 KM, a njegovi roditelji nisu u mogućnosti sami plaćati potrebne lijekove.

Adnan boluje od celijakije, M. krona, dermatitisa i CVID-a (stečena imunodeficijencija), a jedna njegova terapija košta 3.996 KM. Njegova borba za život traje dvije godine.

Majka Sanela pokrenula je humanitarnu akciju nadajući se da će prikupiti potrebna sredstva kako život njenog sina ne bi bio ugrožen, a stanje se pogoršalo.

"Nažalost, Adnan bi trebao primiti terapiju krajem ove sedmice, a novac za nju nije prikupljen. U slučaju da ne primi terapiju svaka infekcija za njega može biti kobna i sa smrtnim ishodom. S obzirom na to da je sada mnogo gripe i viroza pomozite kako bi Adnan primio terapiju, da za njega obična prehlada ne bude s kobnim posljedicama. Mi nismo u mogućnosti i ne možemo pomoći našem sinu. Vaše malo Adnanu znači mnogo", kazala je njegova majka.

Ukoliko ste u mogućnosti uplate možete izvršiti na broj žiroračuna 141-506-13100268-65 u BBI banci na ime Adnan Halilović. Više informacija potražite na Facebook stranici ili pozovite njegovu majku na broj telefona 060 34 66 292.