{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozimo šestogodišnjem Ridvanu da ostvari svoje snove

27.2.2014. u 12:32
649
5
Pomozimo šestogodišnjem Ridvanu da ostvari svoje snove
649
Sinoć je na sceni SARTR-a premijerno izvedena predstava "Zaljubljeni vuk" u režiji Belme Lizde Kurt.
Ovo je jedna od onih priča koja već u startu ima sretan početak, zaplet, a i konačnica će da mu bude sretna, u to nema nikakve sumnje.

Ovo je tekst o Ridvanu Šišiću , dječaku koji ima 6 godina. Ridvan je sinoć odigrao jednu od najvećih uloga u svom životu i pokazao svima da on to može i da on želi da bude kao svi njegovi vršnjaci bez poteškoća u razvoju.

Rođen je sa brojnim deformitetima na ruci i na nozi (zakržljala podlaktica desne ruke, zakržljala desna ključna kost, nerazvijen V prst na ruci, urođena zakržljalost noge, nerazvijen V prst lijeve noge, deformitet na stopalu, a nedavno su mu potvrdili da ima i lumbalnu skoliozu).

Ridvanovo stanje svakim danom je sve teže i bolovi su sve veći. Ridvan, svjestan situacije u kojoj se nalazi za sebe kaže da, iako je drugačiji od ostalih, to ne znači da manje vrijedi. Ridvan ima jednu želju, a to je da kada poraste bude konstruktor auta.

Ridvanu je zakazan pregled u Njemačkoj, u gradu Heidelberg, 7. marta 2014. godine, gdje će se tačno ustanoviti koja mu je vrsta operativnog zahvata potrebna i kolika će biti cijena tog zahvata. Za sad je samo rečeno da će se poslije operacije u Njemačkoj raditi ortopedsko pomagalo za nogu, a neophodno je uraditi i jedno od tih pomagala za kičmu.

Početna cijena ortopedskog pomagala za nogu će iznositi 7.000 eura. Troškovi prevoza i boravišta iznose 1.500 eura.

Pozivom na humanitarni broj 090 291 072 donirate 2 KM za pomoć u prikupljanju sredstava Ridvanu ili uplatom na dole navedeni račun:

Ridvan Šišić
Gradačačka 58
71 000 Sarajevo

SWIFT CODE:ABSBBA 22
Sparkasse Bank DD BiH
Zmaja od Bosne 7
71 000 Sarajevo
IBAN: BA391990496057889831Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: