{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozimo Selmiru Basari oboljelom od leukemije da skupi novac za lijek

24.8.2015. u 18:57
130
6
Pomozimo Selmiru Basari oboljelom od leukemije da skupi novac za lijek
130
Pomozimo Selmiru Basari oboljelom od leukemije da skupi novac za lijek
Selmir Basara iz Zanesovića kod Bugojna boluje od leukemije i za njegovo liječenje potreban je lijek kojeg nema u BiH, a koji košta 5.000 eura. Selmir je ovaj lijek trebao primiti prije dva mjeseca, ali nema novca da ga kupi, što mu pogoršava zdravstveno stanje.
Lijek se može jedino naručiti u jednoj sarajevskoj apoteci, ali prije narudžbe mora uplatiti navedeni iznos. Selmir je nezaposlen i otac dvoje djece, a kako bi se liječio prodao je sve od pokretne imovine što je imao.

"Sami su se do sada borili, a naš Selmir je prije dva mjeseca trebao da dobije ovaj lijek, ali nažalost zbog finansija njemu je zaustavljeno liječenje. Doktori iz dana u dan pozivaju Selmira da primi taj lijek, ali nažalost on ne može nabaviti isti, pa molimo humane ljude, prijatelje, sve ljude koji su u mogućnosti da pomognemo da se lijek nabavi. Akcija skupljanja novca je već počela od danas, bit će i na ulicama grada Bugojna, te će biti postavljene kasice u Bugojnu, Gornjem Vakufu, Donjem Vakufu, Vitezu, Novom Travnik i postavit ćemo kasice u što većem broju. Molimo i sve ljude iz dijaspore da preko našeg udruženja pomognu Selmiru kako bi mi omogućili da se lijek nabavi. Ipak je on mlad čovjek i ne smijemo dozvoliti da njegovo dijete ostane bez njega", rekla je Šida Kalbić, predsjednica udruženja Đerđef koje prikuplja pomoć za Selmira.

Otvoren je i humanitarni broj za pretplatnike BH Telecom mreže i pozivom na 090 291 020 donirate 2 KM.

Ukoliko želite izvršiti uplatu to možete učiniti na broj žiro računa BBI banke 141-060-0009-0971-35, te na devizni račun: IBAN BA 39-141435531-0004309 SWIFT, s naznakom za liječenje Selmira Basare.

Pomozimo Selmiru da ozdravi!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: