{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozimo Mirzi Mehinoviću da ode na transplantaciju

18.5.2012. u 18:27
400
Pomozimo Mirzi Mehinoviću da ode na transplantaciju
400
Pomozimo Mirzi Mehinoviću da ode na transplantaciju
Mirza Mehinović je 27-godišnjak iz Maglaja koji od svoje desete godine boluje od dijabetesa. Od samog početka je bio na inzulinu, a njegova svakodnevnica je postala teška borba za život.
Od prije tri i po godine odlazak na dijalizu tri puta sedmično za Mirzu je rutina. Nažalost, njegove muke tu ne prestaju. Ljekari su mu nedavno rekli da što prije treba uraditi transplantaciju lijevog bubrega i gušterače.

“Lijevi bubreg mi je zataijo, ali ni desni nije zdrav, tako da nemam izlaza. Uz pomoć Nevladine organizacije 'Otvorena mreža' pronašao sam kliniku u kojoj bi mi mogli uraditi transplantaciju, a ona se nalazi u Toluzu, u Francuskoj. Međutim, kako bi me stavili na njihovu nacionalnu listu za transplantaciju u startu mi je potrebno 53.000 eura, a sve skupa sa operacijom i smještajem tamo bi trebalo koštati oko 160.000 KM. Nažalost, ja i moja porodica taj novac nemamo, a potreban mi je što prije. Zbog toga i molim sve dobre ljude za pomoć”, rekao je Mirza u razgovoru za Klix.ba.

I pored toga što mu samo majka radi u frizerskom salonu, a otac je nezaposleni demobilisani borac, Mirza mora mjesečno izdvajati više od 100 KM za lijekove.
Majčina primanja nisu dovoljna da bi mogla izdržavati cijelu porodicu i osigurati novac za liječenje svog sina.

Iako nije klonuo duhom i nastoji da se kreće i druži s prijateljima, Mirza kaže da mu je sve teže, ali se neće predati bolesti. Nekada je ovaj momak aktivno trenirao rukomet, završio je frizerski zanat, ali sada ga je bolest spriječila da se bavi sportom i radi posao koji voli.

Uz pomoć prijatelja i porodice Mirza je već sakupio 36.000 KM, a dobri ljudi, koji mu pomažu, nastoje organizirati i humanitarni koncert za njega.

Ukoliko ste u Mogućnosti da pomognete ovom moku, to možete uraditi doniranjem novca na ove račune ili pozivom na humanitarni telefon:

ŽIRO RAČUN:

UniCredit Bank
3385602531937248

DEVIZNI RAČUN:

PAY DIRECT TO: UniCredit Bank d.d.Mostar, Bosna i Hercegovina

Kardinala Stepinca bb Mostar
S.W.I.F.T. UNCR BA 22
BENEFICIARY: MEHINOVIC MIRZA
40393705101
IBAN: BA39 3385 6028 3180 0041

Humanitarni telefon:

090 291 028

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: