Akcija ekipe DJRadija Star
0

Pomozimo Jovanu Ristiću da kupi knjige i dobije vodu u kući

Sarajevo-x.com
Jovan Ristić je vrlodobar učenik drugog razreda Tehničke škole u Brčkom. Živi u kući bez struje, vode, bez ikakvih uslova za život. Suočen s brojnim problemima, ali hrabar i odlučan da se bori za majku i opstanak, Jovan je omiljeni mladić koji ima podršku ujaka, dobrih ljudi u selu i ekipe DJRadija Star.

Jovan živi od socijalne pomoći na ime majčine bolesti, bez osnovnih uslova za normalan život i odrastanje.

"Brinem se o majci koja je već dugo teško bolesna. Rasporedim to malo socijalne pomoći, što ona dobije na ime tuđe njege i pomoći, a uglavnom sve potrošim za lijekove, pa za hranu i ostale, makar i sitne potrebe, ostane vrlo malo. Mama je i sada u bolnici, pod terapijom. Nemam struje, nemam kupatilo, bez vode sam, donosim je u kanisterima iz komšiluka. U ove dvije sobe ima stvari koje su starije i od mene, sve bi trebalo promijeniti, ali i ovako se živi, šta da kažem", priča Jovan Ristanić, koji priznaje da je veoma često gladan, jer nema novca ni za hljeb.

Kako ističu njegove komšije i staratelji, Jovan živi od socijalne pomoći i onoga što zaradi. Štedi novac kako bi uspio podići nadgrobni spomenik ocu Dušanu.

"Bez struje uči u polumraku, nema školskih knjiga, uči iz sveske u koju zapisuje predavanja profesora. I pored toga, ima želju da završi srednju školu i, ako bude u mogućnosti, da nastavi obrazovanje", kaže jedan od komšija.

Iz tog razloga DJRadio Star, u saradnji sa klubom Star, diskotekom Falco i klubom City, orgnizuje humanitarni party koji će se održat u subotu 31. marta 2012. godine u ovim lokalima.

Sav prihod od prodane rakije od meda ide u fond za pomoć Jovanu Ristiću.