{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozimo humanisti Hamidu Hadžiću iz Kaknja da spasi oko

16.1.2015. u 08:38
29
2
Pomozimo humanisti Hamidu Hadžiću iz Kaknja da spasi oko
29
Pomozimo humanisti Hamidu Hadžiću iz Kaknja da spasi oko
Dvadesetsedmogodišnji Hamid Hadžić iz Kaknja je svoj život posvetio humanitarnim djelima i pomaganju drugima. Likovni je umjetnik, novinar amater i humanista, te volonter mnogobrojnih organizacija. Čovjek koji je navikao davati drugima, sada treba vašu pomoć.
Radeći teške poslove kao uposlenik jedne bh. firme na izgradnji dionice Koridora 5C Kakanj - Bilješevo u mjestu Tičići, 2011. godine doživio je nesreću u kojoj je teško povrijedio oko. Prema navodima inspektora Inspekcije rada ZDK u zapisniku, nesreća se dogodila jer nisu bile osigurane dovoljne mjere zaštite na gradilištu.

Hadžić je do sada imao sedam operacija oka, šest u BiH i jednu u Belgiji. No, s obzirom na to da mu je u oku ostao komad metala koji se ne smije odstraniti u Belgiji treba uraditi još jednu operaciju. Za to mu je potrebno 12.000 KM. No, Hamid ne samo da nije dobio odgovarajuće radno mjesto kao invalid, već je dobio i otkaz. Sada mu je potrebna vaša pomoć.

"Ja sam se do sada za realizaciju sedam operacija koje sam imao snalazio finansijski kako sam znao i umio. Do sada nikada nisam tražio bilo kakvu vrstu pomoći. Za mene i moju suprugu, koji smo sada nezaposleni, ova suma je prevelika i neostvarljiva. Imamo i dva sina, trogodišnjeg Adina i Ajdina koji ima pet i po godina. Nije lako tražiti, jer sam uvijek više volio davati, nego uzimati. Kao obespravljeni radnik i invalid II kategorije ovim putem pozivam sve dobre i humane ljude iz domovine i dijaspore da mi pomognu i doniraju sredstva za ovu operaciju kako bih sačuvao svoje oko. Svima koji mi pomognu unaprijed se iskreno zahvaljujem", rekao je Hadžić.

Njegove kolege, prijatelji i rodbina pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za realizaciju ove operacije.

Uplate iz BiH (KM): UniCredit Banka
Broj računa: 4229 7502 5124 8016

Uplate iz inozemstva (strane vlaute):
SWIFT: UNCRBA 22
Broj: 45400047100
IBAN: BA393385902809895680

Na ime: Hamid Hadžić
Ulica: 29. novembra bb
Mjesto: 72240 Doboj kod Kaknja

Sredstva možete donijeti i lično, a za sve dodatne informacije kontaktirajte Hadžića na broj mobitela 061 448 576

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: