{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozimo humanisti Hamidu Hadžiću iz Kaknja da spasi oko

16.1.2015. u 08:38
29
2
Pomozimo humanisti Hamidu Hadžiću iz Kaknja da spasi oko
29
Pomozimo humanisti Hamidu Hadžiću iz Kaknja da spasi oko
Dvadesetsedmogodišnji Hamid Hadžić iz Kaknja je svoj život posvetio humanitarnim djelima i pomaganju drugima. Likovni je umjetnik, novinar amater i humanista, te volonter mnogobrojnih organizacija. Čovjek koji je navikao davati drugima, sada treba vašu pomoć.
Radeći teške poslove kao uposlenik jedne bh. firme na izgradnji dionice Koridora 5C Kakanj - Bilješevo u mjestu Tičići, 2011. godine doživio je nesreću u kojoj je teško povrijedio oko. Prema navodima inspektora Inspekcije rada ZDK u zapisniku, nesreća se dogodila jer nisu bile osigurane dovoljne mjere zaštite na gradilištu.

Hadžić je do sada imao sedam operacija oka, šest u BiH i jednu u Belgiji. No, s obzirom na to da mu je u oku ostao komad metala koji se ne smije odstraniti u Belgiji treba uraditi još jednu operaciju. Za to mu je potrebno 12.000 KM. No, Hamid ne samo da nije dobio odgovarajuće radno mjesto kao invalid, već je dobio i otkaz. Sada mu je potrebna vaša pomoć.

"Ja sam se do sada za realizaciju sedam operacija koje sam imao snalazio finansijski kako sam znao i umio. Do sada nikada nisam tražio bilo kakvu vrstu pomoći. Za mene i moju suprugu, koji smo sada nezaposleni, ova suma je prevelika i neostvarljiva. Imamo i dva sina, trogodišnjeg Adina i Ajdina koji ima pet i po godina. Nije lako tražiti, jer sam uvijek više volio davati, nego uzimati. Kao obespravljeni radnik i invalid II kategorije ovim putem pozivam sve dobre i humane ljude iz domovine i dijaspore da mi pomognu i doniraju sredstva za ovu operaciju kako bih sačuvao svoje oko. Svima koji mi pomognu unaprijed se iskreno zahvaljujem", rekao je Hadžić.

Njegove kolege, prijatelji i rodbina pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za realizaciju ove operacije.

Uplate iz BiH (KM): UniCredit Banka
Broj računa: 4229 7502 5124 8016

Uplate iz inozemstva (strane vlaute):
SWIFT: UNCRBA 22
Broj: 45400047100
IBAN: BA393385902809895680

Na ime: Hamid Hadžić
Ulica: 29. novembra bb
Mjesto: 72240 Doboj kod Kaknja

Sredstva možete donijeti i lično, a za sve dodatne informacije kontaktirajte Hadžića na broj mobitela 061 448 576

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: