Humanitarne akcije
2.3k

Pomozimo četverogodišnjem Enisu da nastavi svoje djetinjstvo

Piše: E.S.H.
Četverogodišnjem dječaku Enisu Hadžibeganoviću iz Sarajeva je dijagnosticiran rijetki oblik moždanog tumora. Zbog ozbiljnosti Enisovog zdravstvenog stanja, ljekari u Univerzitetsko kliničkom centru u Sarajevu nisu u mogućnosti na adekvatan način liječiti ovog dječaka, pa je on izmješten u Beč.

Prema procjeni Klinike u Beču neophodne su dvije operacije, šest sedmica liječenja zračenjem i kemoterapije, što će koštati oko 160.000 dolara. Enisovi roditelji, Aida i Sead Hadžibeganović ovaj novac sami ne mogu osigurati.

Trenutno, Enis je sretan i aktivan dječačić. Međutim, to se dramatično može promijeniti, ako uskoro ne dobije odgovarajuću ljekarsku pomoć.

Prije desetak dana ovaj dječak se sa svojim malim i velikim prijateljima intenzivno pripremao da prati Svjetskog prvenstva u fudbalu. Radovali su se utakmicama, ali su dobili strašnu vijest. Preko noći se promijenio njegov život, ali i život njegovih roditelja i prijatelja. Enis sada treba pomoć, lijek postoji, a terapija je određena.

Enis je sa svojim roditeljima već u Beču i proces liječenja je počeo, ali je potrebno što prije osigurati novac kako bi ovaj dječak dobio terapiju.

"Molimo vas da nam pomognete spasiti Enisa", napisali su njegovi prijatelji na stranici podrške ovom četverogodišnjaku.

Za uplate iz inostranstva devizni račun u eurima: IBAN BA393386902853445817

SWIFT UNCRBA22 UniCredit Bank d.d. Mostar Kardinala Stepinca b.b. 88000 MOSTAR

Za : Sead Hadžibeganović Bolnička 34 71000 Sarajevo Svrha doznake : Donacija za liječenje Enisa Hadžibeganovića

Za uplate u KM-ovima iz Bosne i Hercegovine:

Transakcijski račun: 3386902514815810 Primalac: Sead Hadžibeganović Bolnička 34 71000 Sarajevo Svrha doznake : Donacija za liječenje Enisa Hadžibeganovića