Humanitarna akcija
337

Pomozimo blizancima Ammaru i Davudu da imaju bezbrižno djetinjstvo

Klix.ba
Porodica Dervišević
Porodica Dervišević
Ammar i Davud Dervišević su blizanci iz Bihaća koji su rođeni u 24. sedmici trudnoće. S majkom Dženanom trenutno se nalaze u njemačkom Tübingenu gdje su i rođeni. Iako su tek došli na svijet, iza njih je već velika borba, a ispred njih još veća. Da bi bili zdravi i sretni dječaci i uživali u bezbrižnom djetinjstvu potrebna im je pomoć dobrih ljudi.

Dženana Dervišević je imala urednu trudnoću do 22. sedmice kada je zbog bolova završila u bolnici i ljekari su izrazili sumnju da boluje od TTTS-a, komplikacije koja dovodi do smrti blizanaca. Rekli su joj da oni ne mogu ništa učiniti te da pomoć potraži u Austriji ili Njemačkoj.

Nakon što su za 2. juli dogovorili pregled u Tübingenu, Dženana i njen suprug su krenuli na put. U Njemačku su stigli dva dana prije zakazanog pregleda, a majka je 1. jula osjetila bolove zbog kojih su je hitno porodili. Ammar je po rođenju imao 740, a Davud 580 grama. Bili su u veoma lošem stanju, Davud je imao operaciju crijeva, infekcije, loš rad bubrega, dvije transfuzije krvi i duktus mu je bio zatvoren. Ammar je također imao infekciju te biopsiju glave.

Porodica Dervišević ne može platiti bolničke troškove i dobrodošla im je svaka vrsta pomoći. Osim toga, Ammar i Davud će morati na fizikalne terapije i redovne kontrole zbog infekcija. Troškovi po djetetu iznose 180.000 eura.

Porodici Dervišević možete pomoći uplatama na Gofundme i uplatama na sljedeće račune:

Ime i prezime: Davud Dervišević Transakcijski račun: 161 00000000000 11 – Partije: 09001623480

Raiffeisen bank DD Bosna i Hercegovina

SWIFT CODE: RZBABA2S Zmaja od Bosne BB, Sarajevo, BiH

IBAN CODE: BA391612000101863782 Davud Dervišević Hamdije Pozderca 21, Bihać