|

Pomozimo Anesu Mehiću Paji da ponovo prohoda

Pomozimo Anesu Mehiću Paji da ponovo prohoda
6
Klix.ba
13.2.2013. u 16:21
1
komentara
6

dijeljenja
Pomozimo Anesu Mehiću Paji da ponovo prohoda Anes Mehić
Tridesetosmogodišnji Anes Mehić Pajo iz Lukavca nastradao je prije petnaest godina i od tada je, zbog povrede kičmene moždine i oduzetosti sva četiri ekstremiteta, prikovan za invalidska kolica. Vijesti koje su stigle iz Beča dale su Mehiću nadu da bi tretmanom matičnim ćelijama moglo doći do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja. Tri tretmana sa boravkom u Beču koštaju 30.000 eura.
U nastavku pročitajte poruku Anesa Mehića Paje svima onima koji su u mogućnosti da mu pomognu na putu do ozdravljenja i oporavka:

"Dragi moji drugari, prijatelji, poznanici i ljudi dobre volje,

Oni koji me poznaju znaju kako sam prije 15 godina nastradao i da sam od tada u invalidskim kolicima. Za one koji ne znaju, nastradao sam 1997. godine, skočio sam u jezero i polomio vratne pršljenove i povrijedio kičmenu moždinu i od tad sam Quadriplegicar (oduzetost sva četri ekstremiteta) i od tada zavisim od pomoći roditelja i svih drugih dobrih ljudi.

Prije otprilike godinu dana pojavila se jedna zraka sunca koja bi mogla dovest do mog kolikog-tolikog oporavka, postoji mogućnost da bih mogao bar da se brinem o sebi a možda uz Božiju pomoć, intenzivne vježbe i uz pomoć Vas, dobrih ljudi, bude i mnogo više pa i da prohodam.

U Beču postoji klinika koja se bavi liječenjem, tretmanom matičnim ćelijama, sa kojima sam ja u kontaktu zadnja tri mjeseca i kojima sam poslao sve svoje otpusnice, nalaze MRI i mišljenje doktora fizijatara. Nakon pregleda moje medicinske dokumentacije javili su mi da sam podoban za tretmanom matičnim ćelijama (putem lumbalne punkcije). Tretman uključuje boravak i primanje terapije i oporavak, dva dana i jednu noć u Bečkoj renomiranoj klinici, nakon čega bih u roku od tri do devet mjeseci uz svakodnevne vježbe trebao da osjetim veliki napredak.

E sad ono najvažnije i po mene najtragičnije: Jedan tretman matičnim ćelijama puno košta, tačnije 9.350 eura. Doktori preporučuju najmanje tri tretmana što je sa odlascima i boravkom u Beču oko 30.000 eura, a ja i moja porodica tih para nemamo.

Zato sam primoran da zamolim sve moje drugare, prijatelje, poznanike, ljude dobre volje i svima ostalim, da mi finansijski pomognu da dobijem i ovu bitku.

Vaše donacije za moje liječenje možete uplatiti na neki od dole navedenih žiroračuna.

Unaprijed vam se zahvaljujem i pozdravljam vas.

Anes Mehić Pajo"

Račun za uplate u KM:
HYPO-ALPE-ADRIA-BANK d.d.
Na ime: Anes Mehić
Broj tekućeg računa: 3060442684903979

Račun za uplate u eurima:
HYPO GROUP ALPE-ADRIA Mostar, Kneza Branimira 2B
Broj računa: 26849276
SWIFT: HAABBA22
IBAN: BA393060442684927647

Račun za uplate u američkim dolarima:
HYPO-ALPE-ADRIA-BANK INTERNATIONAL AG Klagenfurt, Austria
BIC: HAABAT22
BANK KORISNIK/THE BENIFICIARYS BANK:
HYPO-ALPE-ADRIA-BANK d.d. Mostar, Bosnia and Herzegovina
BIC-COD: HAABBA22
CONTO: 26849306
IBAN: BA393060442684930654
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...