{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozi.ba pokrenuo akciju prikupljanja pomoći sirijskim izbjeglicama

24.8.2015. u 15:20
43
Pomozi.ba pokrenuo akciju prikupljanja pomoći sirijskim izbjeglicama
43
Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva još uvijek realizuje akciju "Svi mi za 50 hiljada njih". Primarni cilj ove akcije je da se nahrani 50 hiljada ljudi.
Sličnu akciju ovo Udruženje je imalo prije dvije godine, kada je cilj bio 10 hiljada ljudi i ta akcija je uspješno realizirana. Svakim danom pojedinci, ali i kompanije se uključuju u ovu akciju. Jedna od tih kompanija je i Sunlight Lounge koja je prije mjesec dana pokrenula akciju sa ciljem doniranja 10% od ukupnog prometa nastalog korištenjem njihovih kozmetičkih usluga, usluga solarija i masaža.

Pomoć je već distribuirana pojedinim javnim kuhinjama, ustanovama za socijalno ugrožene porodice i pojedince, sigurnim kućama, domovima za nezbrinutu djecu, kao i pojedincima kojima je pomoć neophodna.

Zbog novonastale situacije sa sirijskim izbjeglicama smještenim u Srbiji, Udruženje Pomozi se zvanično priključilo akciji pomoći izbjeglicama koji spas traže u drugim zemljama, te će sredstva namijenjena za projekat “Svi mi za 50 hiljada njih” od Sunlight Loungea, biti preusmjerena na akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć sirijskim izbjeglicama.

Iz Udruženja Pomozi su izjavili: "Akcija će se raditi planski i u narednim danima timovi Pomozi.ba će obići mjesta u Srbiji gdje je pomoć najpotrebnija kako bi utvrdili šta je to što je najneophodnije u ovom trenutku. Također, postoji vjerovatnoća da će određeni broj izbjeglica doći na teritoriju BiH i u tom slučaju te izbjeglice postaju prioritet".

Sva prikupljenja novčana sredstva će biti utrošena na kupovinu osnovnih potrepština, nakon što se na licu mjesta utvrde realne potrebe ove kategorije društva, saopćeno je iz ovog udruženja.

Za sva pitanja vezana za ovu akciju možete se javiti na broj telefona 060 34 88 599 kao i na email: [email protected].

Transakcijski račun za uplate iz BiH :
Intesa Sanpaolo Banka BIH – 154-160-20044490-67
Za uplate iz inostranstva:
Banks name:
Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFTCODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067
Udruženje “Pomozi”,

Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8
71000 Sarajevo
Svrha: Pomoć za izbjeglice
Paypal: [email protected]

Za ovu akciju otvoreni su i humanitarni brojevi, samo za pozive iz bhtelecom mreže:
090 29 00 29 (donira se 1 KM)
090 291 091 ( donira se 2 KM).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: