{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozi.ba osigurao pečene piliće za "ranjive" kategorije društva

F
22.7.2015. u 17:09
54
Pomozi.ba osigurao pečene piliće za "ranjive" kategorije društva
54
Korisnici Doma za stara i iznemogla lica u sarajevskom naselju Nedžarići, Narodne kuhinje Stari Grad i Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece i omladine Pazarić jučer su za obrok imali pečenu pilad koju su im osigurali članovi Udruženja ''Pomozi.ba''.
Na te tri adrese odneseno je 780 pilića i 1.250 karabataka, a ideja je realizirana u sklopu Projekta ''Svi mi za 50.000 njih'' u okviru kojeg članovi Udruženja imaju namjeru nahraniti 50.000 ljudi.

Donacijom od dvije tone piletine, koje su dobili od donatora, nahranili su veliki broj osoba, a najavljuju da na tome neće stati.

Iz tog Udruženja Feni su kazali da su sretni i ponosni da su pomogli osobama kojima je pomoć potrebna te da su proveli neko vrijeme s njima.

S namjerom da osiguraju barem po jedan obrok socijalno ugroženima krenuli su krajem juna, a pozvali su i druge osobe i udruženja da im se pridruže ili da samoinicijativno počnu sa sličnim aktivnostima.

Pomoć, u okviru Projekta, distribuiraju u javne kuhinje, ustanove za socijalno ugrožene porodice i pojedince, sigurne kuće, domove za nezbrinutu djecu, kao i pojedincima kojima je pomoć neophodna.

Građani se akciji mogu odazvati na način da doniraju pet artikala, kojima će podržati ovu akciju, a to su: ulje, brašno, šećer, sol i tjestenina.

Prehrambeni paketi će biti dopunjeni i ostalim artiklima u zavisnosti od donatora, a njih je svakim danom sve više, navode iz Udruženja.

Građani koji žele pomoći donacijom artikala, potrebno je da ih dostave u prostorije Centra ''Pomozi.ba''’ na adresi dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, koji je otvoren svaki radni dan od 09.00 do 17.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: