|

Pomoć grada Bihaća malom Halidu i njegovoj majci

Pomoć grada Bihaća malom Halidu i njegovoj majci
11
Klix.ba
20.1.2015. u 14:24
50
komentara
11

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Nakon jučerašnjeg nemilog događaja i napada psa na maloljetnog Halida Čovića, gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević posjetio je danas, zajedno sa aktivistima Crvenog križa Bihaća, Halida i njegovu majku Sabinu.
Zaželjevši malom Halidu brz oporavak gradonačelnik Galijašević kazao je da će gradska uprava biti na raspolaganju porodici Čović da što lakše prevaziđe ovaj teški period.

"Čim sam čuo za ovaj nemili događaj reagirali smo i evo osigurali jednokratnu pomoć za Sabinu i Halida, kao i pakete sa prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama, a osigurati ćemo i ogrjev. Šokiran sam ovim događajem i zaista vrijeme je da svi zajedno poduzmemo i malo rigoroznije mjere protiv pasa lutalica, ali i vlasnika koji nesavjesno drže pse koji su potencijalno opasni za građane. Grad Bihać već godinama se bori pasa lutalica kroz naš azil i Veterinarsku stanicu Bihać. Imamo i problem zakona koji je rigorozan i koji ima standarde za EU, a ne BiH i zato moramo pojačati mjere i naredio sam našim nadležnim službama da pojačamo akciju uklanjanja pasa sa ulica jer ovo je prešlo svaku mjeru. Također, tražiti ćemo od nadležnih da kažnjavaju i vlasnike pasa koji iste drže nesavjesno", kazao je gradonačelnik Galijašević.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...