Humanitarne akcije
35

Pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje pomoći u RS

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Crveni krst Republike Srpske pokrenuo je humanitarnu akciju za prikupljanje novca za pomoć stanovništvu ugroženih područja, povodom razornih poplava koje su proteklih dana pogodile područje Republike Srpske i prouzrokovale ogromnu materijalnu štetu.

Građani BiH, vladine institucije, privredni subjekti u mogućnosti su da daju doprinos za pomoć ugroženom stanovništvu putem uplata na donatorski račun sa naznakom "Za pomoć stanovništvu poplavljenih područja", saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Za uplate u zemlji na raspolaganju je Komercijalna banka iz Banjaluke broj - 571 05000000342 85.

Za uplate iz inostranstva na raspolaganju je NLB Razvojna banka, odnosno Svift Kod: RAZBBA22 - "Iban" račun klijenta je : BA395620128039461369.

Naziv klijenta je Crveni krst Republike Srpske, sa adresom: Srpskih ratnika 1, Pale i deviznim računom -508-4101833294.

Osim evakuacije i smještaja ugroženog stanovništva, najnužnija pomoć je u osiguranju vode za piće, paketa hrane, paketa higijene, gumenih čizama, deka, spužvi, pumpi za izbacivanje vode, grijalica, agregata, sredstava za dezifenkciju, posteljine, pelena za odrasle, pelena za djecu, isušivača vlage, kanistera za vodu, svijeća, kabanica, te kreveta za smještaj evakuisanog stanovništva.