{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Petero djece porodice Delić strahuje od zime u neuslovnoj planinskoj kućici

16.9.2014. u 20:27
61
22
Petero djece porodice Delić strahuje od zime u neuslovnoj planinskoj kućici
61
U poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu sredinom maja mnogo porodica ostalo je bez krova nad glavom, a u selu Kolići nedaleko od Zenice zabilježene su velike štete, nakon čega su porodice evakuisane i smještene u kolektivne centre.


Sedmočlana porodica Delić iz sela Kolići već duže vremena živi u planinskoj kući u veoma lošim uslovima za život. Njihova porodična kuća nije srušena, ali se nalazi na klizištu te joj je zabranjen pristup i nije dozvoljen povratak i nastavak normalnog života u njoj.

Adil Delić sa suprugom Emsadom i petero djece živi u planinskoj kući bez električne energije, sa veoma lošim uslovima za higijenu, a ne postoji komunikacija sa glavnim selom tako da humanitarna pomoć do njih nikada nije stigla. Adil je nezaposlen, a porodicu izdržava stočarstvom, u što je uključena cijela porodica. Troje od petero djece zbog nemogućnosti silaska sa planine školsku godinu nije počelo u školskim klupama.Porodica Delić ima samo jednu želju, a to je krov nad glavom, koji im je neophodan, jer život ne mogu nastaviti u planinskoj kućici.

Svi oni koji bi mogli na bilo kakav način pomoći, kako ova porodica ne bi zimu dočekala bez krova nad glavom, mogu se obratiti direktno na brojeve telefona: +387(0)61/328-787 i +387(0)61/708-635.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: