Iako se bore za egzistenciju
0

Penzionisani vojnici skupili novac za liječenje dječaka Sameda Krzila

Piše: N. Jamaković
Penzionisani vojnici noćima spavaju na ulici (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Penzionisani vojnici noćima spavaju na ulici (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Penzionisani pripadnici Oružanih snaga BiH koji već nekoliko dana protestuju i spavaju pred zgradom institucija BiH boreći se za svoja prava, iako i sami u teškoj materijalnoj situaciji, prikupili su novac za liječenje desetogodišnjeg dječaka Sameda Krzila.

Kako nam je pojasnio penzionisani vojnik Šemsudin Pojata, koji je sinoć sa svojim kolegom Ahmedom Hujićem gostovao u emisiji "Hrabri ljudi" Almira Čehajića Batka na TV Pink, oni su slučajno sreli dječaka i njegovu majku u jednom od studija i kad su čuli da je dječak bolestan, odlučili su mu pomoći.

"Zajedno s kolegom prenio sam dječakovu priču i drugim penzionisanim vojnicima koji već danima spavaju napolju jer su dovedeni u lošu finansijsku situaciju i na to su prinuđeni. No, iako smo u takvoj situaciji, ni trena nismo oklijevali da pomognemo dječaku, onoliko koliko to možemo. Na kraju smo skupili simboličan iznos i predali ga ljudima iz Otvorene mreže koji skupljaju novac za njegovo liječenje", rekao je Pojata za Sarajevo-x.com.

U Otvorenoj mreži su nam rekli da je dječak već poslan u Tursku na pretrage, za što je uplaćeno 4.000 eura, te da se iz te klinike čeka faktura za njegovo liječenje, tako da iznos koji je potreban za liječenje još nije poznat. Iz Otvorene mreže su istakli da su penzionisani vojnici uplatili 666 KM za liječenje dječaka koji boluje od izuzetno visokog pritiska, a novac možete uplatiti i vi:

SAMED KRZILO BROJ RAČUNA: Transakcijski račun - Raiffaisen Bank Samed Krzilo 09001146148 DEVIZNI - 19000797621 , SWIFT: RZBABA2S, IBAN: BA391612000025799389 za žiro račun Raiffaisen Banke 1610000000000011.