Za M:tel korisnike
1.4k

Otvoren humanitarni broj 1416 za liječenje teško oboljele djevojčice Helene Gavran

Klix.ba
Na inicijativu Općinske organizacije Crvenog krsta u Foči otvoren je humanitarni broj u M:telu preko kojeg će se skupljati novčana sredstva za liječenje Helene Gavran, teško oboljele četvorogodišnje djevojčice iz Foče.

Broj 1416 aktivan je od danas do 30.novembra, a jednim pozivom daruje se 1 KM.

Heleni Gavran je nakon zdravstvenih problema, dijagnosticiran hidrocefalus i tumor na malom mozgu. Helena je operisana dva puta, a patohistološkli nalaz je pokazao da je tumor maligni (meduloblastom IV gradus) i zato joj je hitno potrebna pomoć za daljnje liječenje u Francuskoj.

Za liječenje na klinici Gustav Rosi u Parizu Heleni je neophodno 545.509,40 eura. Helena je počela liječenje u Fransuskoj, a ukupan iznos treba da se uplati do kraja novembra.

Kako porodica nije u mogućnosti da sama obezbijedi novac, obratila se svim humanim ljudima da im pomognu.

U Foči, ali i brojnim gradovima BiH i Srbije, već 40 dana traje humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za Helenino liječenje. U svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Helene, za prostor BiH koristi se žiro račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci. Broj žiro računa je 555-8000016726783.

Porodica Gavran izrazila je zahvalnost Crvenom krstu u Foči kao i svim humanim ljudima koji doniraju novac za liječenje teško oboljele četvorogodišnje djevojčice.