Budimo humani
3.4k

Osmomjesečni Danijal rođen je s rijetkom anomalijom, operacija košta više od 8.000 eura

E. Sk.
Danijal Vrućak je dječak koji ima osam mjeseci, a rođen je s vrlo rijetkom anomalijom.

Rješenje problema je, kako kaže njegov otac Mirza, u kompleksnoj hirurškoj intervenciji koju je nemoguće izvršiti u Bosni i Hercegovini, a operacija košta 8.117,65 eura.

"Stupili smo u kontakt s klinikom u Beogradu, gdje smo dobili termin za pregled kod jednog od najboljih svjetskih specijalista iz te oblasti. Pregled je hvala Bogu protekao dobro, dobili smo odlične prognoze za operaciju i rečeno nam je da će Danijal ako Bog da imati normalan život bez ikakvih smetnji nakon operacije. Taj pregled nam je skinuo teško breme koje smo nosili na leđima jer smo bili nemoćni i nismo imali informacije o mogućnostima operativnog zahvata", kaže Vrućak.

No, nakon što su saznali koji iznos moraju isplatiti za operaciju, počela je briga Danijalovih roditelja, jer oni taj novac nemaju.

"Tu počinje briga, neprospavane noći i sve što takav problem donosi. Kreditno smo već zaduženi, s nemogućnosti reprograma, i počeli smo sakupljati novac. Ne tražim sadaku, poklone, milostinju, tražim pozajmicu da operišem dijete, jer njegov normalan život zavisi od 8.117,65 eura koje ja trenutno nemam, a vremena je sve manje", poručio je Vrućak.

Za uplate iz BiH: Račun: 1613000030915410 Raiffeisen bank

Mirza Vrućak Svrha: za Danijala Sarajevo BiH

Za uplate iz inozemstva: IBAN: BA391613000030915410 SWIFT: RZBABA2S Mirza Vrućak Svrha: za Danijala Ablagijin Sokak 49 Sarajevo BiH