Humanitarne akcije
42

NVO Svjetlo: Djeca pomažu siromašnima

Klix.ba
Polaznici radionice ArT LiNe NVO altruista "Svjetlo" učestvovali su na humanitarnoj manifestaciji "Djeca pomažu siromašne" i prodajom ručno rađenih radova zaradili 613 KM.

Od ostvarenog prihoda 313 KM će biti donirano za nabavku hrane za Caritasovu narodnu kuhinju "Jelo na kotačima", a preostalih 300 KM bit će donirano za tri socijalno ugrožene porodice njihovih članova, porodicu Paunović, koju čine samohrana majka djeteta sa Down sindromom, koja je nedavno završila tretmane hemoterapije i hemodijalize, porodicu Vukšić - sedmočlanu porodicu koja je 2011. dobila trojke, te porodicu Kosorić, koja je nedavno dobila bebu.

Humanitarna manifestacija "Djeca pomažu siromašne" održana je 31. maja u dvorištu župne crkve na Stupu.

"Mi smo po treći put na ovoj humanitarnom koncertu. Drago mi je da i mi našim radom možemo pomoći one koji se hrane na narodnoj kuhinji, a i nama je bilo lijepo", kazao je Mirsad Smajić, član NVO altruista "Svjetlo".

Izvršni direktor ove nevladine organizacije Haris Čaušević smatra da je ova manifestacija divan primjer solidarnosti, razumijevanja, podrške, približavanja različitosti i poruke da svi mogu biti korisni.

Centar Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo i dječiji vrtić "Sveta obitelj" organizovali su po treći put humanitarni koncert "Djeca pomažu siromašnima", koji ima za cilj prikupljanje novca za Caritasovu narodnu kuhinju u Sarajevu "Jelo na kotačima".