Pije tablete i čajeve
0

Nisvet Džanko: Pokušavam ne misliti o onom što mi se događa

Piše: J. Hadžiahmetović
Nisvet Džanko
Nisvet Džanko
Popularni TV voditelj Nisvet Džanko u razgovoru za portal Sarajevo-x.com kaže kako pokušava ne misliti o onome što mu se trenutno događa, o bolesti i operaciji u Padovi.

Vedrog duha kao i uvijek, Nisvet Džanko kaže kako je prije par dana boravio na stomatologiji kod zubara jer su mu doktori preporučili da mora "srediti" zube koji mogu izazvati dodatne komplikacije i upale prije odlaska u Padovu.

"Da nisam morao, ne bih nikad otišao zubaru. Ali, dobro je to sve. Evo, ispričat ću vam jednu šalu. Od čega umire zec koji preživi lovce i lisice? Umre gladan jer u toku života izgubi sve zube", kaže Džanko na početku našeg razgovora.

Čovjek u kariranoj košulji, kako ga prepoznaju mnogi Bosanci i Hercegovci, kaže kako je zadovoljan reakcijom prijatelja, kolega ali i ljudi koje ne poznaje.

"Ne znam čime sam ja to toliko naor'o kod svih tih ljudi. Ono što kažu, kako posiješ tako ćeš i požnjeti. Valjda to sve tako ide, svojim tokom i polako. Nemam kad misliti o tim stvarima. Pijem tablete i čajeve. Gledam da pobjegnem od svih tih "peglanja", dodaje Džanko.

Iako su mu doktori predlagali da leži, Džanko kaže kako je na svoju ruku napustio bolnicu.

"Nisu oni bili za to da ja idem. Ali, šta ću. Namjerio se Azrail na moju sobu u kojoj su dvojica umrli, tako da sam ja razgulio iz bolnice", govori Džanko kroz smijeh.

Džanku spas čeka u Padovi u Italiji, jer mu je potrebna transplantacija jetre. Oni koji žele pomoći popularnom novinaru mogu uplatiti novčana sredstva na sljedeće račune:

Nisvet Džanko

UniCredit banka

3387202114957933 – uplate u KM

40020674101 – uplate u EUR

Za uplate iz inozemstva je potrebno uz broj računa navesti i:

IBAN BA39 3389 0025 7503 7767 SWIFT: UNCR BA22

Pozivom na brojeve donirajte 2 KM BH Telecom 090 291 043 HT Eronet 092 890 805