{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nana Rabiha iz Gluhe Bukovice živi u nehumanim uvjetima

24.1.2017. u 19:31
4
68
Nana Rabiha iz Gluhe Bukovice živi u nehumanim uvjetima
4
Nana Rabiha Pirić iz Gluhe Bukovice živi u nehumanim uvjetima. Doživjela je dva moždana udara koji su ostavili fizičke i psihičke posljedice. Zbog neimaštine ne ide redovno na kontrolu, a ne pije ni lijekove redovno.
Ekipa okupljena oko projekta Biljanska dolina obišla je Rabihu i uvjerila se kako oskudijeva u svemu. Na fotografijama koje su objavili vidi se da je kuća neuvjetna, puna vlage, zidovi su popucali, nema ploče a pod je od dasaka kroz koje puše hladan vjetar iz magaze. Nema tekuću vodu niti kupatilo.

"Naša želja je da osiguramo novac barem da može kupiti lijekove svaki mjesec, a ostalo što skupimo kupit ćemo namirnice za život i osnovne higijenske potrepštine za ovu napaćenu ženu. Molim stanovnike Biljanske doline koji žele pomoći ovoj ženi i olakšati joj život da se jave. Svaka pomoć koja pristigne za našu Rabihu bit će transparentna i javno objavljena na našoj stranici.

Apel je upućen i bh. dijaspori širom svijeta da se odazove pozivu i pomogne da nana Rabiha ne živi više u bijedi i patnji.

Više informacija o načinu na koji možete pomoći potražite na Facebook stranici tima Biljanska dolina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: