Humanitarne akcije
266

Na donatorskoj večeri u Seattleu prikupljeno 10.000 dolara za bh. omladinu

Klix.ba
U Seattleu je sinoć održana donatorska večer za omladinu BiH. Domaćica večeri bila je ambasadorica dobre volje Fondacije Bosana, Amra Silajdžić. Za jedno veče prikupljeno je više od 10.000 američkih dolara.

Donatorska večer održana je u objektu Sarajevo Lounge u Seattleu, a sav prikupljeni novac bit će iskorišten za stipendiranje studenata u BiH. Ovaj događaj održan je u organizaciji Fondacije Bosana koja već četiri godine radi na povezivanju dijaspore s BiH kako bi se pomoglo BiH i njenim državljanima.

Na sinoćnjoj večeri gosti su se zabavili uz dobru muziku i hranu, te učinili dobro djelo. Prikupljeno je više od 10.000 američkih dolara za budućnost bh. omladine.

"Ponosna sam da mogu objaviti kako smo prikupili više od 10.000 dolara za Fondaciju Bosana u Sarajevo Loungeu večeras i duboko smo zahvalni njima i njihovim nevjerovatnim prijateljima. Hvala vam", napisala je Amra Silajdžić na Instagramu.

Fondaciju Bosana osnovala je Senita Slipac koja je živjela u SAD-u 16 godina. Jedan od sljedećih događaja je Bosana Global Week, od 10. do 17. maja, kada donatori širom svijeta organizuju različite događaje koji pomažu prikupljanju što više sredstava i promociji Fondacije.