Blagdani i za njih
68

Mostarci prikupljali darove za djecu iz dječijih domova

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Građani Mostara odazvali su se pozivu svog sugrađanina Adija Bebanića i na Španskom trgu organizirali prikupljanje darova za djecu iz dječijih domova širom Bosne i Hercegovine. Akcija se u narednim danima organizira i u drugim gradovina naše zemlje.

Bebanić kaže kako ideja postoji već neko vrijeme jer je decembar vrijeme praznika, a u Bosni i Hercegovini, nažalost, ima veliki broj najmlađih koji ne mogu osjetiti radost ovih dana.

"Ja sam u početku mislio da to bude jedan dom u Sarajevu, ali gledajući kakav je odaziv, da su nam pune sve kutije, a nema ni 12 sati, sigurno je da će biti prilike da obradujemo djecu iz više domova", kazao je Bebanić.

Prikupljeni pokloni bit će dijeljeni u domovima za nezbrinutu djecu i onima za djecu s poteškoćama u razvoju.

"U ponedjeljka je sve počelo na društvenim mrežama, a kad sam vidio kakav je odazvi odlučio sam da prošetam Bosnom i Hercegovinom. Danas smo u Mostaru, naredne sedmice smo u Sarajevu, a planiramo svakako posjetiti sigurno Tuzlu, Banja Luku i Zenicu", kazao je.

Bebanić i njegovi prijatelji, svi oni koji žele pomoći, prikupljaju igračke i slatkiše, ali ne i novac. Akcija se provodi pod motom "Budimo heroji", a osim poklona ispisuju se i čestitke za djecu.