Mostarci prikupljaju pomoć za teško bolesnog Ćazima Lulića

Mostarci prikupljaju pomoć za teško bolesnog Ćazima Lulića
73
R. D.
1.10.2019. u 19:22
2
komentara
73

dijeljenja
Mostarci prikupljaju pomoć za teško bolesnog Ćazima Lulića
Poznati politički aktivista i predsjednik Udruženja Roma iz Mostara Ćazim Lulić teško je bolestan. Zbog visokih troškova liječenja, koja on ne može sam snositi, njegovi prijatelji i sugrađani pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za njegovo liječenje.
Njegov prijatelj Emir Topuz na svom Facebook profilu napisao je kako su u saradnji sa udruženjem "HUMANO SRCE" Mostar započeli akciju prikupljanja sredstava za teško oboljelog Ćazima Lulića.

"Budimo solidarni i pomozimo našem sugrađaninu da uz našu pomoć pobijedi opaku bolest koja ga je zadesila", napisao je.Topuz je za naš portal kazao kako je Luliću dijagnosticiran maligni kancer lijevog plućnog krila te kako je već je tri mjeseca na kemoterapijama.

"Također koristi i druge terapije kako bi se poboljšao stanje. Za tri mjeseca mu je potrebno osigurati oko devet hiljada KM, koje on nema. Ako bude napretka pokušalo bi se s operacijom", kazao je.

Za liječenje Ćazima Lulića možete donirati po 2 KM pozivom na broj 090 291 086 (samo za BH Telecom) ili na žiro račun kod Sberbank: 14002025000012568 uz naznačenu svrhu "pomoć za troškove liječenja.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...