Donacija
101

Modni brend Lindex uručio vrijednu donaciju Klinici za onkologiju i radioterapiju UKC Tuzla

Udružen sa svojim kupcima, Lindex je u Pink kampanji, od prodaje specijalno dizajnirane kolekcije, uspio ostvariti vrijednu donaciju koju je upotrijebio za kupovinu informatičke opreme za Kliniku za onkologiju i radioterapiju UKC Tuzla.

"Drago nam je da smo i ove godine uspjeli ujediniti veliki broj ljudi sa željom da učestvuju u ovoj zajedničkoj borbi. Lindex u BiH već 9 godina daje svoj doprinos i to je dio naše društvene osviještenosti kojoj smo veoma posvećeni. Klinika za onkologiju i radioterapiju je organizaciona jedinica kojoj gravitira veliki broj pacijenata, te osluškujući potrebe Klinike, odlučili smo se za donaciju informatičke opreme kako bi omogućili poboljšanje zdravstvene usluge", poručuju predstavnici Lindexa u BiH.

Donaciju šefu odjeljenja za radioterapiju, Klinike za onkologiju i radioterapiju, prim. dr. Hasanu Osmiću, uručio je Adnan Fisović, menadžer ljudskih resursa kompanije Tiffany d.o.o. koja je franšizni predstavnik Lindexa.

"Donacija koja je prikupljena i donirana našoj Klinici trenutno je jako potrebna, a ista će se koristiti u radu sa pacijentima, ubrzati sam proces rada i samim time podići nivo zdravstvene usluge, što je prvenstveno i cilj svima nama, a to je pomoći bolesnim ljudima", iskazao je riječi zahvale prim. dr. Hasan Osmić u ime Klinike za onkologiju i radioterapiju.