Humanitarne akcije
235

Mihael Pejak, koji je preživio dva raka, uručio donaciju za male heroje koji se bore s ovom bolešću

Piše: M. N.
Mihael Pejak s kćerkom i njenom prijateljicom (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Mihael Pejak s kćerkom i njenom prijateljicom (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Mihael Pejak iz Kreševa, o kojem je naš portal nedavno pisao, uručio je danas novčanu donaciju udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka".

Novac je prikupljen prilikom humanitarne zabave na kojoj je Pejak predstavio svoju knjigu "Ljubav jedne majke - Kako sam pobijedio rak" koja je održana u svadbenom salonu u Kreševu.

Promociji i zabavi je prisustvovao veliki broj ljudi širokog srca koji su zabavili i odlučili pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija - malim herojima koji se bole protiv raka.

Pejak je i sam preživio dva raka i kliničku smrt, te je u razgovoru za Klix.ba istakao kako razumije djecu, njihovu borbu i zabrinutost roditelja. Zalaže se za bolji zdravstveni sistem i njegu pacijenata na onkološkom odjeljenju UKCS-a, te edukaciju djece u vezi sa načinom ponašanja prema ovoj djeci.

Mihael Pejak sa Lejlom Kamerić
Mihael Pejak sa Lejlom Kamerić

"Mihael Pejak je danas posjetio prostorije Udruženje i predao donaciju od 1.100 KM, prihod od prodaje njegove knjige. Također je donirao i 200 knjiga koje se mogu kupiti u Udruženju. Mihael se u djetinjstvu liječio od malignog oboljenja i odlučio je da svoju priču pretvori u knjigu i na taj način pomogne djecu oboljelu od raka i njihove roditelje. Svojim primjerom želi pružiti podršku svim koji se trenutno liječe", kazala je za Klix.ba Lejla Kamerić, predsjednica udruženja Srce za djecu koja boluju od raka.