Humanitarne akcije
447

Maturanti iz Hadžića žele na ekskurziju: Volontirali bismo za donacije

Klix.ba
Maturanti Srednjoškolskog centra iz Hadžića uskoro bi trebali otići na ekskurziju, ali nisu svi u stanju platiti to putovanje. Stoga žele zaraditi kako bi svojim kolegama čije porodice nemaju novca za ekskurziju platili put.

"Odlučili smo da dio odgovornosti o snošenju troškova ekskurzije preuzmemo na sebe te na taj način olakšamo svojim roditeljima", kazali su učenici.

Poručuju da su na raspolaganju svim firmama i organizacijama kojima treba obaviti pojedine poslove, a zauzrat mole za donacije.

"Voljni smo na bilo koji način zaslužiti donaciju u iznosu koji firme predlože. Spremni smo reklamirati proizvode, promovisati ih, dijeliti letke, nositi promotivne odjevne predmete i čuti sve druge konstruktivne prijedloge", navodi se u pismu gimnazijalaca iz Hadžića.

Jedna od njih je i Ajla Nizić, djevojka koja se izborila sa karcinomom i aktivno radi na pomaganju djeci na Hematoonkološkom odjeljenju UKCS-a. Ona s kolegama iz razreda provodi akciju "Jedna jabuka za jednu marku", a od novca koji zarade kupe paketiće djeci koja se liječe od malignih oboljenja.

Svi koji ovim učenicima žele pomoći da zarade za odlazak na ekskurziju mogu se javiti Ajli putem Facebooka.