Humanitarne akcije
459

Mali heroji izrađuju bajramske čestitke kako bi prikupili sredstva za rad Roditeljske kuće

Piše: M. N.
Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka i ove godine prodaje bajramske čestitke za koje su motive izradili mali heroji koji se bore protiv opake bolesti raka.

Bajramske čestitke imaju četiri motiva i idealan su poklon poslovnim partnerima i bliskim ljudima. Cijene čestitki su 1 KM i 1,5 KM, a sva sredstva bit će uložena za rad Roditeljske kuće koja je otvorena 26. aprila ove godine u Sarajevu.

Prvi stanari uselili su se nedavno, a kućom odjekuje dječiji smijeh, miriše na kolače i sve odiše toplinom doma. Ova kuća, na koju se čekalo dugo, mnogo znači malim herojima jer će, kada ne budu na terapijama, biti uz svoj majke, braću, sestre i drugare, što itekako doprinosi njihovom oporavku.

Nedavno je u Roditeljskoj kući proslavljen i prvi rođendan, a slavljenik je bio najmlađi super heroj Davud koji je napunio godinu.

Ukoliko želite naručiti čestitku to možete učinti u prostorijama udruženja u ulici Himze Polovine 21 u Sarajevu, putem telefona 033 215 416, 062 347 395 i 062 599 344, emaila [email protected] ili putem web stranice Udruženja Srce za djecu koja boluju do raka.