Humanitarne akcije
336

Mali Ajdin živi u ruševini i mašta o toploj sobi i udobnom krevetu

Piše: A. P.
(Foto: Pomozi.ba)
Šestogodišnji Ajdin Agić sa porodicom živi u sarajevskom naselju Nedžarići u kući koja je gorjela, prokišnjava sa svih strana i puna je vlage.

Iz starog neudobnog kauča na kojem spava vire federi, a na plafonu kupatila je ogromna rupa, zbog koje se porodica zimi kupa na minusima.

Maleni Ajdin sa bolesnom majkom, ocem invalidom, bratom i sestrom odrasta u patnji. Njegov maleni brat zbog hladnoće u kući umro je 15 dana nakon rođenja.

"Supruga je u ratu oboljela i već je šest-sedam puta bila u bolnici. Ja sam ratni vojni invalid, tri puta sam ranjavan i teško sam obolio", priča nam Ajdinov otac Emir. Da bi prehranio porodicu on prodaje košpice.

Porodica Agić živi od dječijeg doplatka i novca za tuđu njegu i pomoć, koju je Ajdinova majka tek nedavno ponovo počela primati, nakon što joj je to pravo bilo ukinuto.

Iako mu mnogo toga nedostaje, Ajdin i njegova porodica najviše žele topli dom u kojem će moći normalno živjeti. Nedavno su im dobri ljudi iz dijaspore, posredstvom emisije "Ispuni mi želju", kupili parcelu u Krivoglavcima, u općini Vogošća, ali Agići nemaju nikakvog materijala da bi na tom mjestu izgradili kuću.

Porodicu Agić proteklog vikenda posjetili su predstavnici Udruženja Pomozi i pokrenuli akciju pomoći kako bi se prikupio građevinski materijal i kako bi Ajdin dobio svoju sobu sa udobnim krevetom i lijepom posteljinom. Ovo udruženje već im pomaže paketima hrane i drugih potrepština, te je sada prioritet izgradnja kuće.

Svi koji Agiće žele posjetiti i lično im pomoći mogu to učiniti u kući u kojoj žive ulici Aleja Bosne Srebrne 59.

Računi za pomoć ovoj porodici su:

Transakcijski račun za uplate u BiH: Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva: Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE: UPBKBA22 IBAN: BA39 1541602004449067

Svrha: Pomoć za Ajdina

Paypal: [email protected] Udruženje "Pomozi", Brčanska 17, 71000 Sarajevo