Mala Lamija treba našu pomoć: Nova operacija omogućit će joj da jede svojim ustima

Mala Lamija treba našu pomoć: Nova operacija omogućit će joj da jede svojim ustima
1.560
L. K.
10.11.2019. u 22:43
11
komentara
1,5k

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Sedmogodišnja Zeničanka Lamija Pehlivanović nedavno je operisana u Turskoj, na klinici Medical Park. Djevojčica se uspješno oporavlja od posljednje operacije, a njeni roditelji traže pomoć dobrih ljudi kako bi platili novu operaciju koja će joj omogućiti da može jesti svojim ustima.
Lamija je rođena sa srčanom manom dijagnosticiranom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom za koju joj je potrebno 13.950 eura.

"Mi smo dobili predračun za operaciju. A što se tiče troškova habilitacije i rehabilitacije, to ćemo saznati nakon operacije. Sve zavisi od toga kako protekne operativni zahvat, kako se ona bude osjećala, kako će to ići dalje... Nisu se izjasnili u vezi toga", objašnjava nam Lamijina majka Amila Pehlivanović.Porodica je optimistična, nadaju se da će djevojčica napokon moći jesti kao i svi ostali ljudi.

"Tek kada operacija završi, znat ćemo koliko ćemo ostati u Turskoj, na klinici na kojoj se operacija obavlja. Mi nemamo zakazan datum za operaciju, nisu nas ograničavali s tim. Dali su nam opciju da im se javimo kada prikupimo novac, što namjeravamo uraditi, a nadamo se da će to biti ubrzo", dodala je Pehlivanović naposljetku.

Porodicu djevojčice možete kontaktirati i preko njihove Facebook stranice, ali i brojeva telefona: 061 416 302 i 061 601 331.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...