Donacija
0

Lindex podržava borbu protiv raka dojke

Sponzorirani članak
Ove godine Lindex podržava borbu protiv raka dojke luksuznom kolekcijom donjeg veša premium kvalitete, od čije će se prodaje 10% donirati Savezu žena oboljelih od raka dojke "Iskra" iz Banja Luke.

"Željeli smo kreirati prelijepe komade u dobre svrhe. Uz harmoniju i najljepše želje u fokusu, napravili smo kolekciju sa prefinjenim i minimalističkim siluetama i delikatnim detaljima, ugodnim bojama od sjajne do tamno roze", kaže Annika Hedin voditelj dizajna Lindex-a.

Sastavni dio "Pink" kolekcije čini donji veš i fantastični komadi vrhunske kvalitete; bijele svilenkaste tunike, lagani sivi set od kašmira i velvet ogrtač u roze boji. Veš u različitim nijansama roze i crne je napravljen sa elegantnom čipkom. Kolekcija također, sadrži i lagane protetičke grudnjake.

Cjelokupan profit od "Pink" narukvica sa prelijepim rozim kamenom, će se također donirati Savezu žena oboljelih od raka dojke "Iskra". Borba protiv raka dojke je bitan dio Lindex-ove društvene osviještenosti koja se godinama izražava kroz doprinos i finansiranje za podršku istraživanja i jačanja svijesti o ovoj bolesti.

Lindex Pink kolekcija ce biti predstavljena 12. oktobra 2017.godine u 18:00 sati u Lindex prodavnici u Importanne Shopping Centru, Sarajevo, a ista će se naći u prodaji u svim Lindex prodavnicama u Bosni i Hercegovini od 13. oktobra.