Pomoć najugroženijim
32

Košarkaška reprezentacija BiH podržala Pomozi.ba i projekat "Obrok za sve"

Klix.ba
Bh. košarkaški reprezentativci su pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine pokazali i svoju humanu stranu. Fotografirali su se sa jedinstvenim humanitarnim brojem 17001 i sloganom: "Jedan poziv, jedan obrok" i na taj način su podržali rad organizacije Pomozi.ba.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg preko 300 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dobivaju obrok na kućni prag.

"Korisnici projekta 'Obrok za sve' su stari, bolesni i iznemogli socijalno ugroženi ljudi koji samostalno ne mogu doći ni do klasičnih sistema javnih kuhinja. Naši vozači posjete ih svaki dan i dostave im obrok na kućni prag. Trudimo se da odvojimo vrijeme, te također popričamo s njima i riješimo druge probleme koji im otežavaju svakodnevnicu", kazali su iz Pomozi.ba.

Ovaj projekat se realizuje na području Sarajeva, Ilijaša, Breze, Kaknja, Vareša, Visokog, te od novembra i u Mostaru uz pomoć Udruženja građana "Zajedno za naš grad" Mostar.

"Nadamo se također da će što veći broj naših sugrađana podržati našu košarkašku reprezentaciju 24.11. u Skenderiji, dvorani Mirza Delibašić u 18:45 sati gdje igraju protiv Rusije za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Naši zlatni momci zaslužuju našu podršku na tribinama, te su nas sve pozvali na ovaj veliki meč", poručili su iz Pomozi.ba.

Ukoliko i vi želite podržati projekat „Obrok za sve“ možete pozvati jedinstveni humanitarni broj 17001 i na taj način donirati 2KM, odnosno jedan obrok.

Projekat se također može pomoći donacijama hrane na adresu organizacije Pomozi.ba ili donacijama putem žiro računa ili PayPal-a.

Za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Banka BIH 154-180-20085330-48 Za uplate iz inostranstva: Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE:UPBKBA22 IBAN: BA39 1541802008533048 Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo Svrha: Obrok za sve Podršku možete dati i uplatom na PayPal: [email protected]

(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)