Humanitarne akcije
17

Konzumov Lanac sreće uveselio mališane poklonima

Povodom vjerskih blagdana i novogodišnjih praznika u 2016. godini uručeno više od 2500 paketića širom BiH.
Praznici su vrijeme darivanja, druženja i podsjećanja na istinske životne vrijednosti, a Konzumovi uposlenici pod okriljem Lanca sreće koji se realizuje već drugu godinu za redom, posjetili su vrtiće, domove za djecu bez roditeljskog staranja i druge ustanove kako bi do mališana donijeli prazničnu čaroliju.

Posljednje stanice Lanca sreće u ovoj godini bili su Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Lukavac i Tešanj gdje je Konzum mališane razveselio novogodišnjim paketićima. Konzumovi uposlenici i Djeda Mraz iznenadili su štićenike Doma za nezbrinutu djecu ''Selo mira Lukavac'', Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Tešnju te javne ustanove ''Zaštiti me'' u Banjoj Luci.

U 2016. godini Konzum BiH darovao je više od 2500 poklona te uručio prehrambene donacije povodom svih vjerskih praznika u BIH.

Još jedna u nizu aktivnosti koju kompanija provodi jesu praznične kutije postavljene u Konzumovim prodavnicama u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Tuzli. Svi dobri ljudi mogu svakodnevno kupiti ili donijeti igračke, koje će nakon završetka akcije biti uručene socijalno ugroženoj djeci iz cijele Bosne i Hercegovine.

Praznici dolaze svake godine u isto vrijeme da nas podsjete na ono važno u životu, a Konzumu kao društveno odgovornoj kompaniji iznimno je važna sreća onih koji su buduća snaga naše zemlje, ali i onih koji trebaju prijatelja u teškim trenucima.